Чернівчани насторожено ставляться до руху грунтів у місті, особливо коли під землю починають провалюватися дороги.
У всіх на пам’яті, як кілька років тому посунулася вулиця Одеська. Зсув зруйнував корпуси лікарні й житлові будинки, мешканці яких залишилися без даху над головою. А в січні 1993 року на вулиці Ірини Вільде, 5 утворилася гігантська воронка радіусом 12 метрів і глибиною до 40 метрів. Той обвал мало не затягнув під землю корпус обласної державної телерадіокомпанії та житловий будинок навпроти. Потужні вантажівки тиждень засипали провалля. Причини встановити не вдалося.
...Щойно зійшов сніг, який чернівецькі комунальники через відсутність техніки прибирали неохоче, як на дорожньому полотні знову з’явилися провали. Цього разу «ведмежі ями», як їх охрестили чернівецькі таксисти, утворилися на кількох вулицях.
Голова облдержадміністрації Теофіл Бауер на останній нараді піддав гострій критиці чернівецьких самоврядовців за нинішній стан доріг у місті й бездіяльність міських шляховиків, а також заявив, що у Чернівцях сьогодні доріг нема — є тільки напрямки, й доручив обласним шляховим службам вивчити можливості залучення до ремонту міських доріг коштів і механізмів області.