Теніс. 4—6 квітня у Софії чоловіча збірна України проведе матч Кубка Девіса (друга група Євро-Африканської зони) проти збірної Болгарії.
— Це буде дуже складний матч, — відзначив у розмові з кореспондентом «Голосу України президент ФТУ Герман Беньямінов. — Болгарські тенісисти мають вищі рейтинги, ніж наші. І досвіду в них відповідно більше.
Але ми сподіваємося на нашу четвірку: Ореста Терещука (Донецьк), Андрія Дерновського (Дніпродзержинськ), Андрія Степанова (Сімферополь), Миколу Дячка (Алушта) та їх тренера-капітана, киянина Андрія Рибалка.
Перемога зведе нашу збірну в липні у Дніпропетровську з переможцем пари Сербія і Чорногорія—Кот д’Івуар. У разі поразки ми зіграємо з невдахою цього дуету (у ті самі терміни і в тому місці).
«Сокіл» задовольнився «бронзою»
Хокей. Чемпіонат СЄХЛ. Програвши у двох домашніх матчах білоруському «Гомелю» — 1:4 та 2:3, київський «Сокіл» став бронзовим призером. Його суперник — срібним, а чемпіоном — клуб «Керамін» (Мінськ).
На чемпіонаті світу серед юніорів (U-18) у групі В першого дивізіону збірна України після трьох стартових невдач виграла у команди Польщі — 6:0.
Турнір набуває авторитету
Спортивна гімнастика. Як відомо, 5—6 квітня у столичному Палаці спорту пройде другий міжнародний турнір «Кубок Стелли Захарової». Днями відбулася прес-конференція, присвячена цій події.
— На турнір запрошено сильних атлетів із 16 країн, що складають світову еліту, — розповіла олімпійська чемпіонка Стелла Захарова. — Назву хоча б Росію, Китай, Велику Британію, Канаду, Чехію. Наш турнір — один з етапів підготовки до чемпіонату світу-2003. На жаль, з певних причин цього разу до нас не прибуде команда США. Утім, у майбутньому ми не гнатимемося за кількістю країн-учасниць, а більше уваги приділятимемо якості. Тому на київський турнір буде не так уже й легко потрапити.
Про збірні України краще сказали б їхні наставники та президент національної федерації, олімпійський чемпіон Ігор Коробчинський. Але я знаю, що мають виступати Роман Зозуля, Олександр Береш, Аліна Козич, Мірабелла Ахуну...
— Проведення таких заходів потребує чималих фінансових затрат...
— За одинадцять місяців підготовки зіткнулися з низкою серйозних проблем. Легко почати, але набагато складніше продовжити. Організатори турніру — я і благодійний фонд «Спорт та діти». Ми і відшукали кошти, які дали нам можливість придбати в Бельгії новий гімнастичний килим, виконати всі роботи з підготовки. Нам допомогли Київська міська держадміністрація, Держкомспорт України, спонсори — UTEL, SAMSUNG ELECTRONІKS в Україні, «Софійська Брама», «EDEN», «Оболонь», «Casіno SPLІT group», інформаційну підтримку надали «Голос України», деякі інші мас-медіа.
Отож приходьте до Палацу спорту (вхід вільний). На глядачів чекає чимало сюрпризів. Турнір стартує 5 квітня, початок о 13.30.
В. Б.