Акція «Голосу України»
У Сватівському районі на Луганщині стартувала акція «Голос України» — інвалідам Великої Вітчизнянї війни». Ідею зробити газету Верховної Ради доступною тим, хто через маленькі пенсії, на жаль, не може передплатити її, у шахтарському краї підтримали народні депутати України із групи «Народний вибір», обрані від Луганської області за одномандатними виборчими округами, місцева влада й поштовики. Сподіваємося, що невдовзі ця акція стане всеукраїнською.
Творчий десант «ГУ» на чолі із заступником головного редактора Леонідом Бровченком вручив квитанції на передплату «Голосу» до кінця року 40 інвалідам Великої Вітчизняної. Передплатили їм газету за власні кошти народний депутат України від виборчого округу № 114 Катерина Фоменко, депутати Луганської облради від Сватівського району, всі члени колегії райдержадміністрації та президії облради.
Не забули про те, щоб часопис вищого законодавчого органу держави наблизився й до молодих сватівчан — передплату на «ГУ» подаровано десятьом кращим учням Сватівської школи мистецтв, яка, до речі, є дивовижним осередком української культури у Східному регіоні.
Як зазначив голова Сватівської райдержадміністрації, голова постійної комісії з питань законності та інформації Луганської облради Володимир Просін, «Голос України» — це «більше, ніж політична газета, вона допомагає зорієнтуватися в розмаїтті подій у державі всім — від посадовців до пенсіонерів». А голова районної координаційної ради керівників первинних ветеранських організацій, депутат Сватівської міськради Микола Яремко сказав так: «Голос України» —цікава і принципова газета, у якій дуже багато інформації різних «кольорів», щоб побачити всю палітру політики».
Започатковану акцію також підтримали Луганська обласна держадміністрація та облрада. У свою чергу, журналісти «ГУ» ширше висвітлюватимуть події і проблеми шахтарського краю.
Докладніше про проведення днів «ГУ» на Луганщині читайте в одному з наступних номерів газети.
Луганська область.