Житомирське обласне телебачення показало репортаж про не зовсім звичайний нічний рейд. Голова облдержадміністрації Микола Рудченко зупинив на трасі машину, що належить одному з м’ясокомбінатів.
— У мене виникла підозра щодо того, чому великих вгодованих тварин везуть о такій пізній порі, —пояснив він перед телекамерою після того, коли його здогадка підтвердилася.
У кузові було 15 бичків, хоч у документах значилося тільки сім. З’ясувалося, що тварин вищої вгодованості вагою 450—500 кілограмів було придбано в одному з сільгосппідприємств по 2 гривні 72 копійки за кілограм живої ваги. А мало бути хоча б по 4 грн. 10 коп.
— Хіба не можна вдень зважити, разом з комісією? Це, вочевидь, змова. Будемо бити по тих керівниках, які хочуть нажитися на людях, — запевнив Микола Миколайович. — Бо в одних на кожному бичку вийшла б кругленька сума, а трудівники, які їх доглядали, залишилися б ні з чим.
До речі, керівник області свого часу вже виїжджав на автотрасу разом з тележурналістами. Тоді він переконав усіх, в якій «тіні» у нас видобуток і збут гранітних блоків — сфера діяльності, що, за звітами підприємств, мало не всуціль збиткова.
Житомир.