Харківських слонів Тенді і Ауна знову розвели по різних вольєрах. Тварин, між якими виникають ніжні почуття, не допускають одне до одного. І все через Тенді. Фахівці зоопарку кажуть, що вона формується як самка і їй краще побути на самоті.
Тенді не розуміє, що з нею відбувається. Бігає у клітці, капризує. Хоче, щоб поруч завжди був хтось із чоловіків — чи то її дресирувальник Олег Грищенко, чи то Аун. До нього (а він у сусідньому вольєрі) Тенді підходить частенько. Вони обіймаються хоботами —більшого не дозволяють залізні грати. Аун також страждає від самотності. Навіть улюблена їжа — хліб — відволікає слона ненадовго.
Але поведінка слонів подобається відвідувачам зоопарку, котрі не знають, що відбувається з тваринами. Вони просто бачать, як Тенді лягає на підлогу, хоботом тягне до себе дресирувальника, обсипає себе стружками. Фахівці кажуть, що невдовзі в самки закінчиться перший етап формування організму. А потім іще протягом п’яти років у Тенді траплятимуться такі періоди. Після цього терміну в зоопарку сподіваються на появу слонових нащадків,  повідомляє агентство  «Об’єктив».