Минулих вихідних в Ужгороді відбувся фестиваль виноробів. Утім, торгували не лише вином, а й саджанцями винограду та фруктових дерев.
У шістдесяті роки минулого століття Закарпаття мало стати краєм садів та виноградників. Тоді в галузь було вкладено колосальні кошти. Під сади закладали навіть гірські крутосхили. Та сумнозвісна програма боротьби з пияцтвом й алкоголізмом виноробну галузь підрубала під корінь. Тепер вона хоч важко, але все-таки піднімається з колін. І своєрідним стимулом для її розвитку є щорічні фестивалі вина, які започаткували мукачівці. Естафету підхопив Берегівський район, а торік свято виноробів стало й обласним.
Оргкомітет фестивалю серед промислових виробників визнав переможцями у різних номінаціях СП «Котам», «Айсберг», ПП «Бігам», радгосп-завод «Берегівський», Іршавський завод продтоварів, радгосп-завод «Великолазівський» та Закарпатський інститут агропромислового виробництва НАН України. Серед приватних виноробів — Олександра Ковача з Ужгородського, Василя Анталовського, Юрія Балога, Володимира Райчинця та Йосипа Машіку з Мукачівського, Адальберта Варгу, Атіллу Дому та Андрія Бігарія з Берегівського районів.
Ужгород.