Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 17-й тур.
«Динамо» — «Чорноморець». 2:0. 4 800 глядачів. Голи: Рінкон, 26, Леко, 53.
«Ворскла» — ФК «Олександрія». 2:1. 10 000. Омоко, 45+1, Мозес, 53 — Козакевич, 80.
«Кривбас» — «Металург» Д. 0:2. 10 500. Гончаров, 16, Століца, 51.
«Волинь» — «Іллічівець». 2:1. 7 000. Алієв, 22, 25 —Бойко, 50.
«Шахтар» — «Дніпро». 2:0. 26 000. Белік, 39, 58.
«Металург» Зп — «Металіст». 2:0. 4 500. Демченко, 4, Валуца, 16.
«Таврія» — «Арсенал». 1:0. 5 200. Апаресіда, 83, з пенальті.
У таблиці не враховано результату вчорашнього матчу «Оболонь» — «Карпати».
Прихильники «Дніпра», звичайно, дуже сподівалися, що їхні улюбленці в Донецьку виступлять неодмінно успішно. Принаймні не програють «Шахтареві». А найбільші оптимісти вірили в перемогу, котра залишала б дніпропетровцям шанси на чемпіонство. Та, либонь, зарано «Дніпрові» серйозно конкурувати з «вуглярами», котрі зробили ще один упевнений крок до здобуття другого поспіль найвищого комплекту нагород національного чемпіонату.
«Шахтар» досить грамотно і спокійно розібрався з суперником. Приємно, що два м’ячі на свій рахунок записав Олексій Белік. Цей молодий форвард тепер увійшов до групи лідерів у суперечці бомбардирів. Нагадаю, Олексій — поки що гравець молодіжної збірної країни. Однак може статися так, що через брак виконавців на нього зверне увагу й Леонід Буряк.
Добре виступали й інші «збірники» — Анатолій Тимощук та воротар Дмитро Шутков. Чого не скажеш про стража воріт «Дніпра» Миколу Медіна (також кандидата до національної команди), котрий припустився грубої помилки.
Уже незабаром наші збірні прийматимуть в офіційних поєдинках дуже серйозних суперників — іспанців. І кожний вдалий виступ кандидатів до наших національних команд вселяє надію на їх позитивні результати в матчах проти фаворитів.
Дехто розраховував на сенсацію в Києві. Але марно. Динамівці без особливого напруження впоралися з «Чорноморцем». Хоча заради справедливості варто зазначити, що одеський колектив помітно посоліднішав з приходом до нього тренера Семена Альтмана. Немає сумніву, що футбольний фрегат з Одеси білого прапора капітуляції піднімати на щоглі не збирається. Навпаки, цей екіпаж, схоже, з усіх сил боротиметься за виживання у вищій лізі. А попереду ще купа часу —ціле друге коло.
Інший київський колектив, «Арсенал», несподівано забуксував на старті другої частини чемпіонату. У двох матчах нашкрябав лише очко.