Чемпіонат країни. Вища ліга. 16-й тур.
«Арсенал» — «Металург» Зп. 0:0. 2 000 глядачів.
«Дніпро» — «Динамо». 2:2. 7 000. Голи: Венглинський, 52, 58 — Гавранчич, 11, Рінкон, 77.
«Чорноморець» — «Волинь». 2:0. 3 000. Опря. 53, Косирін, 63, з пенальті.
«Карпати» — «Таврія». 3:1. 10 200. Ковальчук, 22, Еньямке, 48, Кабанов, 84 — Костюк, 24.
«Металіст» — «Шахтар». 0:1. 11 000. Белік, 50.
«Металург» Д — «Ворскла». 2:0. 100. Деметрадзе, 10, Століца, 15.
«Іллічівець» — «Кривбас». 2:0. 7 000. Мальцев, 10, Рикун, 61.
«Олександрія» — «Оболонь». 1:0. 3 300. Гаврюшов, 5, з пенальті.
Перед самим стартом другого кола чемпіонату було виявлено чимало проблем із готовністю полів. Про це насамперед ішлося на екстреному спільному засіданні керівництва ФФУ та бюро ПФЛ. Ситуація загострилася після перших півфінальних кубкових матчів. Тоді навіть за півгодини до початку матчу головний арбітр Василь Мельничук не міг визнати поле стадіону «Метеор» у Дніпропетровську придатним для гри. А на післяматчевій прес-конференції наставник господарів Євген Кучеревський назвав рішення ФФУ і ПФЛ — про підготовку до цього матчу — «тупим». Окрім цього, представники «Дніпра» не створили потрібних умов для проведення допінг-контролю футболістів, запланованого Медичним комітетом ФФУ.
Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко сказав, що ФФУ і ПФЛ не знімають із себе відповідальності за те, що заздалегідь не проконтролювали стан стадіонів, на яких відбувалися кубкові матчі.
— Безперечно, неготовність стадіону «Метеор» свідчить про цілковиту бездіяльність клубу , — сказав він. — Керівництво «Дніпра» мало вдосталь часу для того, щоб виконати всі процедури для підготовки арени, зокрема, завчасно включити підігрів, накрити поле захисною плівкою тощо.
До речі, директор НСК «Олімпійський» Сергій Демидов знайшов сорок тисяч гривень для придбання плівки. І президент запорізького «Металурга» Віктор Межейко також заздалегідь подбав про належні захисні знаряддя для поля стадіону, де гратиме його команда. Газон на стадіоні «Шахтар» у Донецьку також готовий. Підготував дві арени до старту чемпіонату — одну в Донецьку, другу в Макіївці — і донецький «Металург». Упоралися із завданням окремі стадіони, де поля без підігріву. Таких прикладів можна навести чимало.
— То чому «Дніпро» не впорався зі своїми обов’язками, посилаючись на незрозумілі причини, і не виконав регламентні норми? — запитав пан Бандурко.
До того ж представники клубу проігнорували це спільне засідання, не з’явившися на нього.
Отже, покарання було суворе, але справедливе: «Дніпро» оштрафовано на п’ятнадцять тисяч гривень. А Євген Кучеревський за неетичні висловлювання заплатить п’ять тисяч гривень. Недарма кажуть: язик мій — ворог мій...
Конкретно висловився президент ПФЛ, народний депутат України Равіль Сафіуллін. Він зауважив, що в майбутньому, в разі виходу нашої збірної до фінальної частини чемпіонату Європи або світу, друге коло доведеться починати в перших числах... лютого. І вже тепер варто подбати про нормальний підігрів, освітлення. Інакше застосовуватимуться найсуворіші санкції, аж до виключення клубів з вищої ліги.
А от гру «Дніпро» демонструє досить пристойну. Як і належить одному з претендентів на медалі, дніпропетровський колектив дав серйозний бій динамівцям. Зрештою, відібрав у гостей два очки і зробив велику послугу «Шахтареві», котрий ще більше відірвався від переслідувачів. А справжню силу дніпропетровців визначимо вже найближчим часом, коли в наступному турі вони зіграють у Донецьку проти лідера.
Загалом у першому турі другого кола спостерігалася безкомпромісна боротьба. Є інтрига, а це головне.