В об’єднанні ЗАТ «Миргородкурорт» санаторій «Полтава» наймолодший. Днями його колектив, який з часу відкриття оздоровниці очолює заслужений лікар України Ольга Зарецька, відзначив 20-річчя. Вітаючи лікарів та обслуговуючий персонал, генеральний директор курортного об’єднання, заслужений лікар України Микола Мельник так і сказав, що молодість будь-кому дає не лише переваги, а й покладає велику відповідальність за впровадження сучасних методів лікування пацієнтів.
Про те, як ювіляри виконують цю місію, краще за слова промовляє те, що ї в нинішній, здавалося б, не курортний сезон, усі сім поверхів «Полтави» заселені. Воднораз у затишних, по-сучасному вмебльованих палатах з усіма зручностями на одного та двох пацієнтів відпочивають і лікуються 455 осіб. До їх послуг висококваліфіковані лікарі та медичні сестри, які досконало володіють новітніми лікувальними методиками, віртуози-куховари, вправні офіціанти та санітарки.
Характерною прикметою для «Полтави», як і сусідніх санаторіїв «Хорол», «Березовий гай» та «Миргород» також є розширення контингенту відпочивальників з-за кордону. Люди задоволені тим, що останнім часом Україна, а відтак і миргородський курорт, стали доступніші для пересічних громадян Росії, Білорусі, Молдови.
Серед пацієнтів «Полтави» дедалі частіше зустрічаються жителі США, Канади, Німеччини, Ізраїлю. Переважно це колишні громадяни колишнього Союзу, найчастіше кияни, які емігрували. Та хвороба не знає кордонів. Хоч-не-хоч, а змусила згадати про благодатний миргородський курорт. Отож і їдуть. Дідусь Іван Юхименко з канадської провінції Торонто оце приїхав лікувати в «Полтаві» свої болячки вп’яте. Поважний державний посадовець з пустельного Йємену Аль Кадей Абдул, наприклад, на повторний курс лікування прибув із сином. Підприємливий батько для себе замовив окрему палату. А сина попросив підселити до когось із українців. Аби не відлежував боки біля батька і, крім лікувальних процедур, вивчав ще й українську мову. Отакої! Правильно кажуть працівники санаторію, що така процедура не зашкодила б і декотрим із доморощених «бедуїнів».
За великим рахунком, то оздоровлення іноземців для санаторію вигідно не лише з фінансового боку. То ще й престиж України у світі, який, думається, сьогодні дорожчий за гроші.
Григорій ГРИНЬ, Леонард НІКОЛАЄНКО.
Полтавська область.