Відбулося засідання виконкому ФФУ, на якому головував народний депутат України, президент ФФУ Григорій Суркіс. Спочатку було затверджено зміни та доповнення до регламенту всеукраїнських змагань з футболу серед професіональних команд 2002—2003 років, внесені радою ПФЛ України 26 лютого. Однак на окремому робочому засіданні виконком прийняв рішення визначитися з поняттям статусу легіонерів: чи слід вважати такими футболістів, котрі мають громадянство країн СНД. Окрім цього, вирішено провести засідання з керівниками футбольних клубів і, згідно з прийнятими виконкомом ФІФА новими правилами, обговорити компенсаційну суму за футболістів віком до 23 років по завершенні терміну дії їх контракту під час переходу до іншого клубу.
Після цього президент ФФУ зосередив увагу присутніх на грубих дисциплінарних порушеннях голови Комітету арбітрів Олександра Козаченка, який протягом кількох днів, як керівник зборів, не брав у них участі без поважної причини. Порушника звільнили з посади. За словами Григорія Суркіса, після кількох днів обговорення з кількох кандидатур на вакантну посаду зупинилися на одеситові Вікторові Дердо. Він — авторитетний арбітр і керівник обласної колегії. Виконком ФФУ одностайно затвердив пана Дердо головою Комітету арбітрів ФФУ.
Забігаючи наперед, повідомимо також про інші призначення. Старшим тренером юнацької збірної України U-16 став відомий у минулому гравець національної збірної, «Чорноморця», «Шахтаря» ... Ігор Жабченко. А Миколу Литвина, головного тренера жіночого футбольного клубу «Легенда-Чексил» з Чернігова, затверджено наставником національної жіночої збірної України.
Велику увагу було приділено місцям проведення матчів національної та молодіжної збірних України 2003 року. З виступу віце-президента ФФУ Володимира Лашкула присутні дізналися, що національна та молодіжна збірні України свої матчі відбіркового турніру Євро-2004 Україна—Вірменія гратимуть у Львові та Червонограді, товариські з Румунією та офіційні з Північною Ірландією — у Донецьку. На проведення товариського матчу Україна—Македонія, запланованого на 10—11 жовтня, претендують Суми, Луцьк, Одеса, Сімферополь, Харків та Дніпропетровськ.
І насамкінець, пам’ять про видатного українського тренера, Героя України Валерія Лобановського буде увічнено міжнародним футбольним турніром його імені. Перше таке змагання відбудеться у Києві 12—14 травня. Відомі його учасники: московські клуби «Локомотив» і ЦСКА, «Шахтар» (Донецьк) і «Динамо» (Київ). У рамках турніру буде встановлено скульптурну композицію на стадіоні «Динамо», а на могилі Валерія Лобановського на Байковому цвинтарі — пам’ятника. Очікується, що відкриватиме турнір президент ФІФА Йозеф Блаттер.