Щоправда, у колегії був один пікантний момент —нещодавно призначений Підаєв мав розібратися у справах свого попередника. Той, до речі, за медичним фахом був реаніматолог. Новий головний лікар країни — діагност. І це позначається на його міністерському стилі.

Так, Андрій Володимирович відразу зауважив, що самостійно галузі (так він називає медичну сферу) із коми не вийти. Це нове керівництво Міністерства охорони здоров’я публічно визнало і звернулося по швидку допомогу до міністерств економіки, фінансів та до інших державних інституцій. Мовляв, батька гуртом не лише бити, а й лікувати зручніше.

А ще Андрій Підаєв ініціює створення в Україні єдиного медичного простору та наполягає на тому, щоб усі заклади охорони здоров’я підпорядковувалися медичному відомству. В такий спосіб краще керувати, контролювати та карати. До речі, міністр обіцяє розібратися із фактами корупції серед своїх підлеглих, а також провести профілактику нецільового використання бюджетних коштів.

Що стосується практичних нововедень для населення, то, за словами Підаєва, вже до літа очолюване ним міністерство має визначитися з платними та безплатними медичними послугами і чітко роз’яснити населенню, за що воно має платити, а за що — ні.

Усі наслідки лікування хворої галузі (і позитивні, і негативні) нове медичне керівництво (на відміну від свого попередника) має намір доводити до відома громадськості. Для цього при міністерстві створено потужну інформаційну службу. Досі наше Міністерство охорони здоров’я вважалося однією з найзагадковіших і мовчазних державних структур. Чи заговорить воно нині і про що, мабуть, залежить не тільки від ораторських здібностей Підаєва.