В охороні порядку задіяні всі працівники територіальних підрозділів органів внутрішніх справ
 
На кордоні Харківської і Донецької областей виставлено блокпости. У зв’язку з обстановкою, що склалася в Україні, а також останніми подіями в сусідньому Донецькому регіоні, наказом начальника ГУ МВС України в Харківській області весь особовий склад харківської міліції працює в посиленому режимі. Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області, до заходів щодо забезпечення надійного порядку й захисту населення залучено сили Національної гвардії України, громадських формувань і прикордонної служби.
— З метою недопущення конфліктних ситуацій, особливо в прикордонних зонах, в охороні громадського порядку задіяні всі без винятку працівники територіальних підрозділів органів внутрішніх справ, — підкреслили у відомстві.
У центрі громадських зв’язків ГУ МВС також повідомили, що райцентр Ізюм, навколишні території працівники міліції патрулюють разом з військовослужбовцями Національної гвардії та громадськими загонами самооборони. Співробітники державної автомобільної інспекції здійснюють ретельний контроль на в’їзді та виїзді з міста, перевіряють автотранспортні засоби.
У свою чергу заступник начальника Харківського міського управління внутрішніх справ підполковник міліції Сергій Човпан заявив, що завдяки злагодженій роботі міліції минулих вихідних у Харкові не було допущено захоплення міськради та подальшого розвитку конфлікту.
За фактом подій у центрі міста Дзержинським РВ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії.
Нині працівники харківської міліції задіяні в охороні громадського порядку й забезпечують належну безпеку в місті. Робота всіх установ державної влади здійснюється в штатному режимі, співробітники міліції докладають максимум зусиль, щоб забезпечити належну охорону правопорядку й безпеку населення, охорону державних установ і будівель органів місцевого самоврядування.
Про підсумки переговорів з учасниками антимайдану напередодні розповів у телевізійному ефірі й харківський міський голова Геннадій Кернес.
— За підсумками недавніх подій, а потім і зустрічі з харків’янами мені зрозуміло, що серед мітингувальників є провокатори, ті, хто умисно спричиняє агресію. Їм я постарався пояснити, що руйнування, пожежі та жертви приведуть їх тільки до одного — за все доведеться відповісти.
Однак у цьому процесі є й багато патріотів, які виражають свої погляди і вимоги. Я не можу бути осторонь, моя компетенція й позиція — чути жителів міста, захищати їхні інтереси, працювати на збереження та розвиток Харкова. Я постарався вступити з ними в діалог, знайти потрібні слова. Сьогоднішні переговори показали, що ми можемо чути й розуміти один одного.
Але проблема в тому, що багато вимог людей — не в рамках компетенції місцевої влади. Я ще раз підтвердив, що згодний і обстоюватиму закон про місцевий референдум. А також буду домагатися, щоб було розслідувано злочин на вулиці Римарській, де загинули молоді люди. Я готовий як громадянин, як міський голова, як харків’янин брати участь, допомагати, працювати в інтересах людей, які виражають свою позицію, але тільки мирним шляхом, тільки в рамках закону.
Харків.