У Херсоні з небувалим успіхом пройшла прем’єра вистави «Тарас Бульба» у постановці Світлани Думинської.
Мабуть, і Гоголь гукав би «на біс» безсмертного свого Тараса. Три прем’єрні дні зал захлинався в оплесках. Глядач змахував сльозу, підкорений грою своєї улюблениці, заслуженої артистки Олени Галл-Савальської, народних артистів Василя Чорношкура, Анатолія Манойла і, звісно, окраси херсонського театру — народного артиста Анатолія Толока.
У виставі багато символів, алегорій. А пісня «Лелеченька», написана актором Григорієм Куликом, що грає мандрівного кобзаря, просто чудова! Саме ця пісня, виконана автором на одному з закулісних вечорів, і стала прологом задуму: вивести на сцену Тараса з синами.
— Коли два роки тому ми зробили виставу «Як козаки жартували» й успішно показали її на столичній сцені, зрозуміли: глядач прагне «козацького духу», — каже директор Херсонського муздрамтеатру Олександр Книга. — Тож і вирішили взятися за «Бульбу». Прем’єра відкладалася кілька разів з тривіальної причини: брак коштів. Адже самі шаблі для козаків коштували п’ять тисяч гривень, а отримали їх за чотири дні до прем’єри. Вирішальну роль зіграв президентський грант, наданий Світлані Думинській як молодому режисеру.
Безсмертна козацька балада зворушила все місто. Керівники двох херсонських банків погодилася на меценатство, надавши кільком молодим акторам спеціальні стипендії для підтримки таланту.
 
Херсон.