У Стокгольмі, де у вересні нинішнього року відбудеться фінальний турнір чемпіонату Європи серед чоловіків, відбулося жеребкування груп. Збірна України потрапила до групи В. Суперниками підопічних Геннадія Защука стали команди Туреччини, Хорватії та Греції. Саме в такій послідовності українці мірятимуться силами з конкурентами.

Інші групи мають такий вигляд: група А — Литва, Латвія, Ізраїль, Німеччина; група С — Сербія і Чорногорія, Росія, Іспанія, Швеція; група D —Франція, Італія, Боснія та Герцеговина, Словенія.
А тим часом чимало кандидатів до збірної України готуються до відповідальних подій у чемпіонаті національної Суперліги. Помітним серед матчів минулих вихідних у цьому турнірі став поєдинок між МБК «Миколаїв» та БК «Київ». Господарі напрочуд легко і переконливо виграли в одного з фаворитів — 114:88! У складі миколаївців на майданчику був королем їхній розігруючий Олександр Раєвський, котрий поклав до скарбнички свого колективу гросмейстерську суму — 50 очок!
Дві новини
Відбулися перші матчі 1/8 фіналу жіночих євротурнірів. Є дві новини. Почнемо з приємної. У Києві місцеві спартаківки в Кубку кубків виграли у польського клубу «Соснице» (Гливіце) — 32:23. З таким само рахунком (32:23), але не на користь українських спортсменок, завершилася зустріч в Іспанії. Там «Рокаса Гран Канарія» узяв гору над львівською «Галичанкою». Попереду — матчі-відповіді.
«Розіп’яли» Хесуса
Президент клубу «Атлетіко» (Мадрид) Хесус Хіль отримав три з половиною роки ув’язнення за фінансові махінації, повідомляють іспанські інформагенції. А ще він має сплатити шістнадцять мільйонів євро. Більше того, цей скандальний, забійкуватий панок зобов’язаний передати свій пакет акцій, що становить 95 відсотків, клубові. Це означає, що він більше не працюватиме в «Атлетіко».
Хіля звинуватили у привласненні грошей клубу. Але він, з’ясувалося, діяв у компанії. Бо півтора року ув’язнення отримав і його син Мігель Анхель Хіль. Рік за гратами відсидить директор клубу Енріке Серезо.
Хоча пан Хіль-старший закликав усіх «зберігати спокій». Його адвокати мають намір подати апеляцію до Верховного суду. Втім, ситуація для Хесуса Хіля не нова. Торік протягом певного часу він перебував у в’язниці за приблизно такий само злочин. Потім його звільнили. Але розслідування не припинилося. Навряд чи цього разу йому пощастить вийти сухим із води...