Легка атлетика. Два рекорди встановлено в неділю на міжнародному турнірі «Зірки жердини», який пройшов у Донецьку вчотирнадцяте. Росіянин Артем Купцов поновив рекорд світу серед юніорів — 5 м 66 см. Італійцеві Джузеппе Джібіліско підкорився національний рекорд (5,71). Цей результат приніс атлетові друге місце на турнірі. Третім став дебютант змагань Дерек Майлз зі США. Він здолав планку на такій само висоті, але зробив більше спроб.
Переможцем «Зірок жердини», стрибнувши на 5 м 81 см, став Тім Лобінгер із Німеччини — один із небагатьох членів так званого клубу шестиметровиків. Він разом із минулорічним переможцем турніру американцем Джеффом Хардвігом вважалися фаворитами. Однак Хардвіг вибув із боротьби ще на висоті 5 метрів 50 сантиметрів.
Тим часом непогано показала себе перспективна молодь, зокрема 18-річний вихованець спортивного клубу Сергія Бубки донеччанин Максим Мазурик, який також подолав 5,50.
Виповнилося десять років відтоді, як на турнірі в Донецьку Сергій Бубка встановив світовий рекорд для закритих приміщень — 6 метрів 15 сантиметрів. Як довго протримається це досягнення?
— Гадаю, найближчим часом з’явиться жердинник, який зможе подолати цю висоту, — сказав на прес-конференції олімпійський чемпіон, багаторазовий рекордсмен світу Сергій Бубка. — Як на мене, це не межа. У стрибках із жердиною відбувається зміна поколінь, і ця ситуація дещо непокоїть мене, адже останнім часом я бачу не так багато стрибків на шість метрів.
А ось Тім Лобінгер вважає, що нові правила змагань, які запроваджено цього року, ускладнили завдання і відсунули рекорд ще років на п’ять—десять.
Як член виконкому МОК і народний депутат України, Сергій Бубка висловив сподівання, що найближчим часом Верховна Рада прийме закон, який дозволить фінансово підтримати спорт: «Мало часу залишилося до Олімпіади-2004. На нинішній рік треба 120 мільйонів гривень, які пішли б на централізовані збори та підготовку спортсменів на місцях. Великі проблеми з матеріально-технічною базою», — зазначив народний депутат.
Турнір «Зірки жердини» став для Донеччини традиційним. Імовірно, після відповідного оснащення реконструйованого стадіону «Локомотив» Донецьк зможе приймати легкоатлетичні змагання найвищого рівня просто неба. За словами міського голови Олександра Лук’янченка, є сподівання провести тут 2006—2007 року чемпіонат Європи або світу серед юніорів.
 
Донецьк.