Висловити недовіру керівнику ТОВ «Україна», що у Калинівському районі на Вінничині, а також змінити форму власності названого сільськогосподарського підприємства — таке рішення прийняла громада на сході села Комунарівка, де розташоване господарство. Присутній на ньому народний депутат України Микола Катеринчук запевнив селян, що наведені у їхніх виступах факти безгосподарності будуть ретельно перевірені правоохоронцями. Адже деякі з них, за словами депутата, містять ознаки кримінального злочину.
Запропонована на зборах кандидатура нового керівника не викликала у присутніх заперечення: переважною більшістю проголосували за Віктора Ладаняка, колишнього голову місцевого колгоспу. Майже годину селяни терпляче чекали поки він з’явиться у залі. Весь цей час ініціативна група переконувала його вдома (Ладаняка не було на зборах) у необхідності попрацювати на благо громади. Спритні господині навіть встигли приготувати хліб-сіль. Під бурхливі оплески його і вручили сивочолому ветерану. «Я нічого вам не обіцятиму, — одразу попередив Ладаняк, — бо результати подальшої роботи залежать не від мене одного — від нас усіх разом узятих».
— Рішення сходу села Комунарівка не має законної сили, — пояснив присутній на ньому начальник Калинівського районного управління сільського господарства Сергій Мельник. — Керівника товариства з обмеженою відповідальністю селяни не обирають і не звільняють. Це — справа засновників товариства.
Щоб усе привести у відповідність з чинним законодавством, уточнив С. Мельник, треба створити нове агроформування або домовитися із нинішніми власниками ТОВ «Україна» про його реформування і створення на його базі сільськогосподарського кооперативу. Чому кооперативу? Бо саме таку форму власності вирішили обрати на своїх зборах селяни. Вона дає право, як це було раніше, обирати, а в разі потреби звільняти керівника господарства. Всі інші форми власності — ТОВ, СТОВ, СВАТ, ПОП — позбавляють селян такої можливості. А вони, як це видно з прикладу Комунарівки, не хочуть залишатися покірними рабами.
 
Вінницька область.