Новонародженого хлопчика лікарі пологового відділення Бершадської районної лікарні на Вінничині відправили до моргу після того, як констатували клінічну смерть. Яким же було здивування судмедексперта, коли він помітив у немовляти ознаки життя. У холодному приміщенні хлопчик провів до того півтори години. Ще 20 годин лікарі боролися за його життя, але марно...
Начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Миронюк сказав, що цей прикрий випадок стався насамперед через халатність та недостатню професійність медперсоналу. Недоношена дитина, за його словами, народилася без самостійного дихання з поодиноким серцебиттям та відсутністю рухів. Тому її смерть не була б така гнітюча, якби лікарі не списали живу дитину до моргу. Проти завідувача пологового відділення та лікарів, причетних до нещасного випадку, каже В. Миронюк, порушено кримінальні справи, а також звільнено з роботи.
У Бершаді працює комісія Міністерства охорони здоров’я. Загалом протягом минулого року в області померло 160 новонароджених дітей.