Керівники Харківського обласного і міського ДАІ шукають спільну мову з начальниками автотранспортних підприємств, станцій техобслуговування та гаражних кооперативів. Головна мета спільної наради — створити взаємовигідний конгломерат Державтоінспекції та транспортників і нестерпні умови для їх недругів.
Лише за січень нинішнього року в області викрадено кілька десятків автомобілів. До того ж, як стверджують правоохоронці, злочинці примудряються викрадати машини і зі стоянок, що охороняються, і навіть із стаціонарних гаражів. Бути пильними працівники ДАІ закликають і начальників станцій техобслуговування. За ремонт автомобіля з післяаварійними пошкодженнями, якщо у власника машини немає довідки з автоінспекції, можна поплатитися й кримінальною відповідальністю.
Великі претензії в дорожніх міліціонерів до водіїв комерційних пасажирських автобусів і маршруток. З початку січня вже сталося три ДТП на цих засобах пересування, п’ять пасажирів дістали травми, один — загинув. Як стверджують у ДАІ, майже кожна перевірка пасажирського транспорту виявляє кількох п’яних водіїв.
Харків.