Політична ситуація в Україні в останні місяці позначена прагненням реакційних сил нав’язати свою волю, свою політику, яка вже призвела до деградації економіки, її розвалу, деморалізації духовного і культурного життя. Непокоїть утягування державних службовців найвищого рангу в сумнівні структури, які працюють під патронатом специфічних міжнародних органів.

У зв’язку з цим привертає увагу діяльність Великого Пріорату Ордена святого Станіслава в Україні. Зареєстрований 1999 року Міністерством юстиції України як громадська організація, яка займається благодійницькою діяльністю, він є, як з’ясувалось, українською гілкою міжнародної мережевої організації з аналогічною назвою, духовний центр якого розташований у Лондоні. Члени цього утворення присягають на вірність статутові ордена. Сьогодні в Україні близько 300 громадян нашої держави стали його членами. Якщо взяти до уваги, що орден залучив до своїх лав першого президента України, колишніх прем’єрів, весь вищий керівний склад Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ України,

Державної податкової адміністрації України, Міністерства оборони України, Держкомкордону України, Генеральної прокуратури України, ряду керівних діячів адміністрації Президента України і т. ін. і вони стали шевальє та кавалерствуючими дамами, то створюється враження, що орден Святого Станіслава поставив за мету об’єднати правлячу касту нашої держави, як людей нібито голубої крові. Як відомо, всі вони присягали на вірність Україні. Як це поєднується з паралельною клятвою якомусь орденському об’єднанню, що має свій міжнародний статут? Адже орден, по суті, утверджує пріоритет «обраної меншості» над народом, що прямо суперечить статті 24 Конституції України.

Нікого не повинні вводити в оману положення статуту ордена щодо утвердження загальнолюдських цивілізаційних цінностей, оскільки створення будь-якого об’єднання, яке стоїть над усіма з усілякими рицарськими титулами, суперечить не тільки Конституції, а й українській ментальності, звичаєвому праву. Тим паче якщо «український орден» є лише філією міжнародної системи.

Переконані, новітнє масонство, хоч би в яку одежину вдягалося, не повинно закорінюватися на українській землі. Вищим званням для представників влади має бути звання громадянина і справжнього патріота України.

Парламентська опозиція звертає увагу Президента України, що керівництво підлеглих йому силових структур, члени уряду і керівники областей та деякі інші співвітчизники чоловічої і жіночої статі присягнули мережевій міжнародній структурі і висловлює протест проти створення в Україні різного роду орденів і лож, які вносять розкол в українське суспільство, руйнують громадянську єдність і насаджують чужі нам звичаї і привілеї. Ми вважаємо, що правлячий режим у такий спосіб пов’язує вищий ешелон урядових і силових структур круговою порукою, хоче закріпити владу обраної режимом меншості над українським народом.

Твердо заявляємо: цьому не бути, Україна не дасть себе закабалити вітчизняним і міжнародним авантюристам. Народ змете зі свого шляху новоявлених шевальє і лжелицарів, які хочуть нав’язати йому своє ярмо.