Європейська філія Всесвітньої Боксерської Організації підтвердила інформацію про те, що 1 березня в Лас-Вегасі, беручи участь в андеркарті поєдинку Рой Джонс — Джонні Руїз, 30-річний французький боксер, який володіє титулом чемпіона світу у важкій ваговій категорії за версією WBA, Жан Марк Мормек (28—2, 20 КО) проведе перший захист титулу проти офіційного претендента на чемпіонський пояс 31-річного авторитетного українського боксера, багаторазового чемпіона Європи, володаря поясів інтерконтинентального чемпіона за версією WBA Олександра Гурова (32—3—1, 27 КО), котрий представляє Національну лігу професіонального боксу України (НЛПБУ).

Про те, що Мормек повинен боксувати проти Гурова, було відомо давно. Залишалася нез’ясованою дата проведення бою. Після того, як Дон Кінг погодився на дебют Мормека в Америці, менеджер Гурова Філіп Фондю одразу підтвердив цю інформацію. Схоже, стверджують західні ЗМІ, Україна близька до того, щоб одержати третього чемпіона світу.
— Олександр разом зі своїм наставником, заслуженим тренером України Сергієм Бахмутовим, нині перебуває на зборі в Лондоні, — розповідає президент НЛПБУ Михайло Зав’ялов. — А за тиждень до першого дня весни Сашко вилетить до Лас-Вегаса. До нього і його тренера ми разом із почесним президентом НЛПБУ Станіславом Сафроновим приєднаємося вже у США. Дуже сподіваємося на успішний виступ Гурова...