Нещодавно ми відкрили заочні батьківські збори та запросили читачів узяти в них участь. Від вас, шановні, тільки і вимагається бути допитливими та небайдужими до проблем школи та ваших дітей. Листи, які надійшли за два тижні, свідчать, в батьків ще живе дух школяра, здатного ставити запитання, як то кажуть, на засипку. Чому ми дуже раді. Отже, збори тривають.
Сироти навчаються в інтернаті. Чи мають вони право на безплатну освіту?
Людмила ВОРОН.
Кам’янка-Дніпровська Запорізької області.
 
Діти-сироти і діти, які залишилися без піклування одного з батьків, зараховуються на повне державне утримання, і на період навчання їх забезпечують безплатним харчуванням, одягом, взуттям і м’яким інвентарем (меблями). Також вони звільняються від сплати за навчання в державних дитячо-юнацьких спортивних школах, дитячих школах естетичного виховання та гуртках, студіях і секціях при дошкільних, позашкільних і культурно-освітніх закладах. Такими само пільгами користуються учні та студенти, які залишилися без піклування батьків у період навчання чи до вступу до навчального закладу перебували на повному державному утриманні.
Які умови нагородження учнів срібною медаллю за новою системою оцінювання знань?
Катерина ШАРКОВА.
Миргород.
Срібною медаллю нагороджуються випускники навчальних закладів, які за період навчання у 10, 11 (12) класах досягли високих успіхів у навчанні і за результатами семестрового, річного оцінювання та державної підсумкової атестації мають досягнення у навчанні (10, 11, 12 балів) та достатній рівень (не нижче 8 балів) не більш як із двох предметів навчального плану.
Батьківські збори провела Наталія ХОМЕНКО.м