Комітет Верховної Ради у закордонних справах готує до розгляду на третій сесії майже 20 законопроектів.
Зокрема, як повідомив секретаріат комітету, впродовж лютого—липня планується розглянути законопроекти: про представництво України за кордоном; два законопроекти про правовий статус закордонних українців; про основні засади зовнішньої політики та зовнішніх зносин України. Крім того, в полі зору депутатів будуть проект постанови про Звернення Верховної Ради до Президента України Леоніда Кучми щодо входження України до Євразійського економічного співтовариства та проект постанови про вихід Верховної Ради з Угоди про Міжпарламентську асамблею держав—учасниць СНД. Комітет має сприяти ратифікації Угод між урядами України та Сирійської Арабської Республіки, Держави Кувейт, Султанату Оман, Держави Катар.
Комітет у закордонних справах має подати свої пропозицій до ряду законопроектів, зокрема: про іноземних робітників в Україні; про визначення статусу українців, примусово переселених у 1944—1946 рр. з території Польщі в Україну; про Державну міграційну службу України; про підприємства, що здійснюють посередництво у працевлаштуванні громадян за кордоном.
Комітет також передбачає провести виїзне засідання в червні, на якому розгляне питання виконання плану спільних заходів комітету та МЗС України з питань законодавчої діяльності у галузі зовнішніх зносин, активізації міжпарламентських зв’язків як принципової складової зовнішньої політики держави.