Донедавна керівництво підприємства «Харків-вовна» було у відчаї: виробництво в занепаді, обладнання діє. Працювали переважно на давальницькій сировині, і то від замовлення до замовлення. Розвал фабрики, здавалося, був неминучий. Але оскільки допомоги чекати не було звідки, за перетворювальні реформи всередині фабрики взявся новий склад акціонерів. Головне завдання спочатку зумовило шок, але незабаром і надихнуло весь колектив. Фабрика замахнулася на європейський рівень, на вихід на світовий ринок та забезпечення нових робочих місць.
Яке нині становище ЗАТ «Харків-вовна»? На сьогодні вже встановлено партнерські відносини з далеким зарубіжжям, які відіграли основну роль у відновленні підприємства. Укладено договір з Китаєм на закупівлю великої партії переробленої вовни. Непогані результати дав контракт з виробництва кашемірової тканини з Білоруссю та США. Накопичено чималий досвід співробітництва з італійцями.
Сьогодні основна діяльність «Харків-вовна» —розсортування, промивання і пакування овечої вовни. Фабрика на цьому спеціалізується. А закупівлею сировини та реалізацією готової продукції займається ТОВ «Торговий дім-Вовна». Було б несправедливо не відзначити і товари народного споживання «Харків-вовна», які тепер мають велику популярність і у харків’ян, і в багатьох інших регіонах країни. Це вовняні ковдри, подушки, а також трикотажні вироби. Кожний з товарів має натуральні компоненти, оригінальний вигляд та європейську упаковку.
Харків.