Вінницький парк поповнився одразу дванадцятьма новими машинами.
Це перша партія транспортних засобів, отриманих містом за програмою кредитування під державні гарантії, що стартувала влітку минулого року. Загалом планується придбати 40 тролейбусів та 30 автобусів.
«Уся техніка вітчизняного виробництва, — каже директор «Вінницької транспортної компанії» Микола Форманюк. — Її використаємо на найзавантаженіших ділянках, а також відкриємо один новий маршрут. Коли отримаємо усе замовлення, інтервал руху скоротиться до 4-6 хвилин. Вартість однієї машини — 1,8 мільйона гривень. Звичайно, без підтримки держави підприємству навряд чи вдалося б оновити парк».
Нові тролейбуси не тільки комфортні для пасажирів, а й зручні в керуванні для водіїв. Один із них — експериментальний. Він обладнаний кондиціонерами і має так званий вільний хід: може рухатися без електрики два кілометри. 
Довідка
У результаті реформи у Вінниці значно скоротилася кількість маршруток. Торік послугами електротранспорту в місті скористалися 142,7 мільйона пасажирів (75,6 відсотка від загальної кількості).