Чемпіон країни і лідер поточного турніру донецький «Шахтар» проводить тренувальний збір в ОАЕ. Українські футболісти намітили собі три контрольні поєдинки. Сьогодні вони зустрінуться з «Ростсільмашем» (Росія), а 12 і 14 січня — з клубами німецької бундесліги: «Мюнхен-1860» та «Енергі» (Котбус). 16 січня «Шахтар» повернеться в Україну.

Разом з командою тренується 25-річний воротар Войцех Ковалевський. Наставник гірників Валерій Яремченко спростував повідомлення ЗМІ про те, що польського легіонера виставили на трансфер.

А київські динамівці лише нещодавно повернулися з відпустки й одразу стали до роботи. 4—5 січня вони проходили тестування і медичний огляд. 6 січня, у день народження Валерія Васильовича Лобановського, команда, тренери, керівники клубу побували на могилі тренера на Байковому цвинтарі і вшанували пам’ять видатного наставника.

Того самого дня біло-сині на критих кортах НСК «Олімпійський» розпочали традиційний домашній турнір з футзалу.

Напередодні президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс заявив, що в усіх ланках, окрім нападу, його команда вкомплектована добре. Стало відомо, що контракт бразильця Діого Рінкона продовжено ще на чотири роки. Очікується приїзд до Києва ще одного бразильського форварда. А в «Динамо» вже перебуває на перегляді центральний оборонець національної збірної Румунії та бухарестського клубу «Стяуа» Юліан Міу, якому 21 січня виповниться 27 років (зріст 181 см, вага 78 кг). У чемпіонаті Румунії Міу зіграв 139 матчів, забив три м’ячі.

З динамівцями тренуються кілька гравців з Грузії та футболіст молдовського «Шерифа» Борис Чеботар (до речі, це вже його третя спроба закріпитися в іменитому колективі). Повернулися до команди Артем Яшкін та Олексій Герасименко, яких віддавали в оренду російським клубам. Їх подальша доля ще вирішуватиметься. Багато що залежатиме від самих футболістів, яких у «Динамо» шанують.

А ще ведуться переговори про придбання у клубі «Воєводина» (Сербія і Чорногорія, Новий Сад) 21-річного нападника Мілана Йовановича.

Керівництво «Динамо» дозволило Тіберіу Гіоане продовжити відпустку до 10 січня. З різних причин у домашньому турнірі участі не брали Лакі Ідахор, Діого Рінкон, Максим Шацьких, Віталій Косовський, Василь Кардаш та Артем Яшкін.

Першого дня «Білі» виграли в «Синіх» — 5:2. Голи: Несмачний, 24, С. Федоров, 26, Белькевич, 52, Мелащенко, 34, Хацкевич, 36 — Гавранчич, 16, 26.

«Білі»: Рева, Головко, Гусін, С. Федоров, Белькевич, Хацкевич, Мелащенко, Несмачний, Лисицький.

«Сині»: Шовковський, Міу, Леко, Саблич, Пеєв, Гавранчич, Петкович, Чеботар, Боднар.

У другому поєдинку «Динамо-2» і «Динамо-3» зіграли внічию — 1:1. Скоба, 30 — Адамія, 38.

Ще цікавіший був другий день. Він одразу подарував сенсацію. Перша команда поступилася амбітному другому складові. «Білі» — «Динамо-2». 1:5. С. Федоров, 23 —Целих, 7, 17, Мілевський, 10, Воробей, 15, Оберемко, 20.

Наступні поєдинки закінчилися так. «Сині» — «Динамо-3». 2:0. Міу, 19, Леко, 20. «Білі» — «Динамо-3». 1:1. Гусін, 19 — Максимов, 7. «Сині» — «Динамо-2». 0:1. Скоба, 24, з пенальті.

Отже, все завершилося досить несподівано — перемогою «Динамо-2». Ця команда набрала 7 очок, «Білі» — 4, «Сині» — 3, «Динамо-3» — 2.

Олексій Михайличенко був задоволений бойовим настроєм гравців і їхньою налаштованістю на серйозну роботу.

Ігор Суркіс розповів кореспондентові «Голосу України» про те, що київське «Динамо» до 9—10 січня чекатиме якихось сигналів з московського «Спартака» про Владислава Ващука. А потім подасть усі документи до ПФЛ України на дискваліфікацію цього гравця.

Динамівський президент також заявив, що його команді футболіст Сичов не потрібний. Однак Дмитро — доросла людина і мусить відповідати за свої вчинки. Такого не буває: сьогодні підписав контракт, а завтра відмовився від свого слова й підпису...

Присутній на турнірі головний тренер національної збірної України Леонід Буряк у розмові з кореспондентом нашої газети спростував інформацію про можливий товариський матч його підопічних зі збірною Нігерії на початку березня. Леонід Йосипович сказав, що українська команда контрольну зустріч проведе наприкінці лютого. І, найпевніше, її суперником буде бронзовий призер останнього чемпіонату світу — збірна Туреччини.

Ще одна інформація. Кандидат до національної збірної України, нападник «Кривбасу» Володимир Мусолітін проходить оглядини в луцькій «Волині», яка готується до другого кола в Туреччині.