Футбол. Традиційно напередодні нового року ветерани-динамівці та їхні друзі збираються на турнір пам’яті видатного спортсмена, блискучої особистості, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера України Віктора Колотова. Ідея проведення заходу належить близькому другові, партнеру по «Динамо» і збірній країни Віктора Михайловича, заслуженому майстрові спорту Володимирові Трошкіну.
Торік перемогла команда «Євробіс». Вона і цього разу виходила на майданчик спорткомплексу профтехучилища № 25. Але лаври дісталися іншим. У фінальному поєдинку зійшлися колективи Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв у Києві (ГДІП) і ветеранів «Динамо». У складі біло-синіх глядачі побачили Володимира Трошкіна, Олександра Даміна, Юрія Калитвинцева, Сергія Журавльова, Віктора Мороза, Василя Євсєєва, Юрія Ковальова та Віктора Гризлова. Динамівці тривалий час були попереду. Але зазнав травми Калитвинцев, й ініціативу одразу перехопив суперник. Його вивів уперед також колишній динамівець Віктор Хлус.
У підсумку виграла команда ГДІП — 8:4. Красивий кубок переможцям вручив заслужений майстер спорту Андрій Біба, а призи від Федерації футболу столиці — виконавчий директор Віктор Старовойт.
Завершився цей чудовий день динамівської пам’яті дружньою вечерею. Присутні згадали Віктора Колотова, Віктора Банникова, Валерія Лобановського, Федора Медведя, Володимира Єрохіна, Леоніда Островського, світла пам’ять про яких залишиться назавжди.
— Якщо дасть Бог, то і наприкінці наступного грудня ми, члени динамівської сім’ї (колишні гравці і прихильники видатного клубу), зберемося знову на такий само турнір, — сказав Віктор Хлус. — А поки що висловлюємо щиру вдячність президентові «Євробісу» Валентинові Лисовському, одному з керівників «Імпромбанку» Миколі Фрасенюкові, генеральному директорові ГДІП Павлові Кривоносу. Це їхня заслуга в тому, що такі змагання відбулися.
Тим часом наближається до завершення зимова відпустка футболістів основного складу ФК «Динамо» (Київ). Як нам повідомили у прес-службі клубу, завтра і післязавтра команда пройде медичне обстеження і тестування. 6—7 січня динамівці проведуть традиційний домашній турнір на критих кортах НСК «Олімпійський». До 14 січня підопічні Олексія Михайличенка готуватимуться на своїй базі у Кончі-Заспі. Наступного дня заплановано відліт до Туреччини, де в Анталії «Динамо» продовжить підготовку до другого кола національного чемпіонату.
У Туреччині може опинитися і Сергій Ребров. Ні, він не приєднається до колишніх одноклубників. Річ у тім, що на офіційному сайті стамбульського «Фенербахче» з’явилося повідомлення про переговори з нападником лондонського «Тоттенгема» і збірної України. Якщо це не новорічний жарт, то перехід Реброва можна вважати одним із найгучніших за останній час. Сам футболіст не заперечує факту контакту з турками.
Утім, ще реальніший перехід до «Фенербахче», котрий у національному чемпіонаті поки що посідає четверте місце і на шість очок відстає від «Бешикташа», аргентинця Габріеля Батистути. Стамбульці запропонували йому річну зарплату у три мільйони євро. Контракт Батистути з італійською «Ромою» закінчується у червні. Але, найпевніше, римляни відпустять аргентинця уже тепер. Отож можливий варіант, що Ребров і Батистута гратимуть в одному клубі.
Єдина країна в Європі, де триває національний чемпіонат, — Англія. У черговому турі відбулося лондонське дербі. «Арсенал» переміг «Челсі» — 1:0.