Ранкове та денне засідання 25 грудня
За узгоджений між урядом і Комітетом ВР з питань бюджету законопроект про Державний бюджет на 2003 рік (повторне друге читання) проголосували 350 депутатів.
Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров поінформував, що в основному фінансовому документі з дефіцитом 1 млрд. 983 млн. 400 тис. гривень прибутки становлять 50 млрд. 20 млн. 900 тис. грн., а видатки — 52 млрд. 4 млн. 300 тис. Крім того, за його словами, вперше частка місцевих бюджетів становить 50 відсотків. 
Голова бюджетного комітету Петро Порошенко підкреслив, що внаслідок «серйозного компромісу» цілком відновлено фінансування місцевих бюджетів, а також 1,1 млрд. грн. спрямовано на фінансування бюджетної сфери, що дасть змогу підвищити зарплату освітянам, медикам та працівникам соціальної сфери. Петро Порошенко підкреслив, що комітет не змінив своїх пріоритетів, зокрема стосовно збільшення фінансування культури, додаткового виділення певних коштів працівникам аграрної галузі, підвищення фінансування освітньої галузі, відновлення пільг певним категоріям громадян, у тому числі й військовослужбовцям. До того ж, за його словами, в межах 50 мільйонів гривень за рахунок приватизації буде профінансовано Фонд держмайна та Фонд підтримки малого та середнього бізнесу. Євген Кирильчук (БЮТ) закликав зберегти соціальні видатки, а Ігор Осташ («Наша Україна») запропонував залишити фінансування екологічних проблем на минулорічному рівні. Народні депутати також ухвалили законопроект про внесення змін до постанови «Про проведення 26 лютого закритого засідання Верховної Ради» стосовно проблем, пов’язаних із порушенням Закону України про статус народного депутата, а також про проведення цього дня парламентських слухань «Наслідки і перспективи приватизації в Україні».
Парламентарії ухвали в цілому законопроект про державну програму розвитку національної кіноіндустрії на період до 2005 року. Документом, зокрема, передбачено створення державного телевізійного каналу «Культура», запровадження ефективної продюсерської системи тощо.
Народні депутати також ухвалили в цілому законопроект про внесення змін до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» низку законопроектів, спрямованих на зменшення ціни на інсуліни короткої дії іноземного виробництва. За словами члена Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Василя Цушка, це зробить ліки доступнішими для людей, які мають протипоказання до вітчизняного інсуліну. Крім того, зменшення ставок ввізного мита на інсулін іноземного виробництва дасть змогу скоротити видатки бюджету.
Парламентарії проголосували також за створення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради для контролю за дотриманням законності під час ввезення на митну територію України харчових продуктів та інших товарів.
Народні депутати одностайно вирішили перерахувати свій одноденний заробіток сім’ям загиблих унаслідок катастрофи літака АН-140 в Ірані.
На початку ранкового засідання після складення присяги народним депутатом України Василем Хмельницьким Голова Верховної Ради поінформував про входження його, а також Олексія Ременюка, Олега Юхновського, Петра Толочка до групи «Народовладдя».