Футбол. Позавчора на стадіоні «Сант-Яго Бернабеу» в Мадриді у присутності 60 тисяч глядачів відбувся матч місцевого «Реала» і збірної ФІФА, присвячений 100-річчю королівського клубу. Нічия — 3:3 (Соларі, 60, з пенальті, Тоте, 65, Камбьяссо, 86 — Клозе (Німеччина), 30, Кака (Бразилія), 42, Сіссе (Сенегал), 48).
У нас буде ще одна збірна
Досить спокійно і конструктивно позавчора відбулося підсумкове спільне засідання ради членів ФФУ та ради ПФЛ. З доповідями виступили керівники цих організацій, народні депутати України Григорій Суркіс і Равіль Сафіуллін. Обидва президенти відзначали зростання рівня національного чемпіонату, конкуренції та збільшення кількості вболівальників на стадіонах.
Були доволі цікаві суто робочі моменти. Так, оприлюднено календар матчів національної збірної на 2003 рік. За винятком гри у лютому, коли не вдалося домовитися з командою Єгипту, всі наступні суперники команди Буряка в контрольних матчах відомі. Наступного року українці по черзі зіграють товариські матчі з командами Данії, Латвії, Румунії та Македонії.
Мабуть, одне з найважливіших рішень засідання — про створення другої національної збірної з футболу, іншими словами — «дубля» головної команди. Як зазначив голова комітету національних збірних ФФУ Анатолій Бузник, такі команди є в багатьох передових футбольних країнах, зокрема в Німеччині. Найближчим часом буде створено тренерський штаб цієї збірної. До самої команди ввійдуть гравці, які не потрапляють до основного складу першого колективу, але є кандидатами до нього.
Тепер про деякі внутрішні моменти. Учасники засідання затвердили дати початку 13-го чемпіонату України. 15 липня 2003 року розпочнеться турнір у вищій лізі, 19-го — у першій, 27-го — у другій.
Члени виконкому більшістю голосів задовольнили заяву голови комітету арбітрів Сергія Татуляна про відставку за станом здоров’я. Більшістю голосів на цю посаду обрано відомого арбітра Олександра Козаченка.
Грозний — найкращий в Україні
Видання «Український футбол» підбило підсумки опитування, яке визначало найкращого тренера країни 2002 року. Висловлювалися фахівці, журналісти та вболівальники (у кожній команді по 200 душ).
Отже, перемогу здобув наставник київського «Арсеналу» В’ячеслав ГРОЗНИЙ — 615 очок (131—92—38). Другий — Євген КУЧЕРЕВСЬКИЙ («Дніпро») — 526 (85—110—51). Третій — Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО («Динамо») —243 (40—36—51).
Привітавши переможця, кореспондент «Голосу України» поставив В’ячеславові Вікторовичу дещо незвичне запитання:
— А чи заграє, на вашу думку, Дмитро Сичов у київському «Динамо», якщо перейде до цього клубу?
— Безперечно, Дмитро — великий талант, професіонал. Та щоб не зламати його, варто дати час на адаптацію. Хоча б з півроку. Він дуже старатиметься, навіть не сумнівайтеся.
— А чому «Арсенал» не запросив Сичова?
— Грошей не маємо на таке придбання. Однак якщо у динамівців не вигорить угода зі «Спартаком», то біло-червоні віддадуть Сичова нам в оренду безплатно (сміється). У мене з Дмитром чудові особисті стосунки і взаєморозуміння...