Кіровоградці, схоже, зустрічатимуть новорічні свята... без Діда Мороза. Місто не має коштів навіть на пошиття чи придбання карнавального костюму.

Через борги заклади культури можуть залишитися без газопостачання та телефонного зв’язку. Перед загрозою закриття опинилися музичні школи, муніципальні камерний хор та духовий оркестр. Щоб хоч якось «протягнути», доводиться заощаджувати на зарплаті працівників бібліотек, музеїв, музичних колективів, котрі з червня працюють в режимі неповної зайнятості. Адже виділені нинішнього року на потреби установ культури 1,9 мільйона гривень лише на 82 відсотки покрили видатки на заробітну плату та на 37 відсотків — на енергоносії.

А наступний рік, проголошений указом Президента Роком культури, взагалі може стати для культурних закладів Кіровограда останнім. Адже на фінансування галузі, за словами завідувача відділу культури Кіровоградського міськвиконкому Миколи Барабулі, з бюджету передбачено лише півтора мільйона гривень замість необхідних п’яти з половиною...