Перше засідання організаційного комітету V Всеукраїнського конкурсу на краще юридичне видання, яке нещодавно пройшло в Києві, визначилося з керівним складом комітету та затвердило порядок організації і умови проведення конкурсу в 2002—2003 роках.
Базовими установами для першої конкурсної комісії (номінації — юридичні колективні та юридичні індивідуальні монографічні видання) визначено Інститут законодавства Верховної Ради України; для другої конкурсної комісії (номінації — юридичні підручники і навчальні посібники: практикуми, курси лекцій, хрестоматії та ін.) — Одеську національну юридичну академію; для третьої конкурсної комісії (номінації —науково-популярні, науково-практичні і довідкові видання у галузі права: збірники нормативних актів, коментарі, довідники та ін., а також періодичні юридичні видання, часописи тощо) — Національну академію внутрішніх справ України. Четверта конкурсна комісія (базова установа — Київський університет права) охоплює два позаномінаційних конкурси: на кращу студентську наукову публікацію в періодичних юридичних виданнях та на краще поліграфічне видання.
До 1 вересня 2003 року на конкурс приймаються опубліковані юридичні видання, а також видання, що оприлюднені за допомогою електронних засобів (Інтернет) у 2001/2002/2003 роках, які не брали участі в конкурсі 2000/2001 років і висунуті на конкурс вченими радами навчальних закладів та наукових установ, дирекціями видавництв і редакційними колегіями періодичних видань, колективами авторів, а також окремими авторами.
Підсумки конкурсу підбиваються, як завжди, напередодні професійного свята — Дня юриста (8 жовтня).
Переможцями визнаються кращі видання з урахуванням їх наукової і практичної цінності, актуальності, видавничої якості, доступності тощо.
Почесні відзнаки конкурсу присуджуються юридичним виданням, в тому числі періодичним, які визнані переможцями. Планується, що їх авторів буде нагороджено преміями. Розмір премій по номінаціях встановлюється: відповідно, перша премія — 3 тис. грн., друга — 2 тис. грн., третя — 1 тис. грн. Переможці в номінації студентських наукових публікацій у періодичних юридичних виданнях отримають премії, відповідно, 300, 200 та 100 грн.
У разі, коли переможцями визнаються декілька видань у рамках однієї премії, ця премія пропорційно розподіляється поміж відповідними виданнями.
Усі відзначені на конкурсі переможці, лауреати та видавництва нагороджуватимуться дипломами Спілки юристів України.
Олег СУХОРУКОВ, секретар оргкомітету конкурсу.