Повертаючись додому після товариського матчу між збірними Словаччини та України, поспілкувався з наставником нашої збірної Леонідом Буряком про подальші плани нашої головної команди.

— У календарі УЄФА 11 й 12 лютого наступного року значаться як дати для проведення товариських матчів. Отож кожний клуб зобов’язаний відпускати гравців до їх національних збірних, — каже Леонід Йосипович. —Я звернувся з пропозицією до ФФУ та ПФЛ, щоб наша команда зібралася не 9 лютого, а на чотири дні раніше, щоб з футболістами, котрі виступають в Україні відлетіти до Єгипту. 7 лютого без легіонерів могли б там зіграти товариський матч з одним із місцевих клубів. А через два дні, коли до нас приєдналися б «іноземці», провели запланований поєдинок на рівні національних збірних з єгиптянами.

На жаль, не порозумілися. Декотрі керівники українських клубів цю пропозицію сприйняли нормально, з розумінням, знаючи біди національної збірної. Адже що частіше ми збиратимемося, то краще для справи. Декотрі не хочуть про таке навіть чути...

Далі всі дати в нас розписано. Зокрема, в календарі значаться домашні товариські зустрічі з Латвією та Румунією. Але більше турбують, звісно, турнірні поєдинки: у березні з Іспанією та в червні з Вірменією. Вважаю, що вони — визначальні для нас. Бажано виступити так переконливо й упевнено, як проти Греції, постаратися взяти максимум очок.

Я вже переглянув чимало матчів з участю збірної Іспанії. До речі, 12 грудня вона в Мадриді гратиме з німцями. Планую обов’язково подивитися той поєдинок. Не варто говорити про те, яка сильна іспанська дружина. Але і в неї є слабкі сторони.

Також відомо, що ціла група футболістів завершила виступи за збірну Іспанії. Зокрема, такі гранди, як Йєрро, Луїс Енріке. За всієї поваги до тих, які замінили ветеранів, у них є чимало проблем, бракує досвіду.

Якщо ми підійдемо до матчу з Іспанією в оптимальному складі, то можемо розраховувати на позитивний результат. Особливої різниці між Грецією та Іспанією я не бачу. До речі, дивився гру між ними. Виграли гості. Однак і в господарів були шанси на перемогу.

— Ви сказали про те, що до весни мають відновитися всі наші травмовані футболісти. Може так статися, що ми знову отримаємо збірну, складену з гравців київського «Динамо» й колишніх динамівців Лужного, Шевченка і Реброва?

— Ми не діємо так примітивно. Якщо, мовляв, перед нами футболіст київського «Динамо», то його негайно треба включати до збірної. Приміром, наші погляди з динамівськими тренерами на Олександра Радченка помітно відрізняються. Ми залучаємо цього футболіста до своєї команди, вважаємо, що він дуже перспективний гравець. І річ не в тім, що кілька разів брали його до основного складу. Між іншим, в Ірландії на цю позицію був вибір. Але віддали перевагу Радченкові. Він, вважаю, гідно провів матч, зігравши проти сильного футболіста, вартого великих грошей. За всієї поваги до Скрипника і Несмачного, гадаю, у нас було б дуже багато проблем на тому фланзі, якби поставили туди не Радченка, а когось іншого. В Олександра є потенціал, він дуже добре себе зарекомендував, пропонує ефективні нестандартні ходи.

— Пане Буряк, а яка тепер ситуація з Бахарєвим? Президент країни надав йому українське громадянство. Але у складі збірної його щось не видно.

— Усі документи цього футболіста ми направили до спеціального відділу ФІФА. Нас попросили зачекати. Щойно питання вирішиться, нам одразу повідомлять.