Делегати конференції дорожників Чернівецької області звертаються до народних депутатів Верховної Ради України.

Вам напевно відомо, що в дорожньому господарстві країни склалася загрозлива ситуація. І це — наслідок недостатньо виважених законодавчих рішень щодо фінансування дорожніх робіт. Уже протягом трьох років не вводять у дію Закон України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України». Але саме в ньому визначена нова система фінансування дорожнього комплексу, яка узгоджується зі світовим досвідом фінансування й утримання доріг з цільових дорожніх фондів. Ці фонди мають формуватися за рахунок спеціальних податків на користувачів доріг.
Через це, порівняно з 1998 роком, обсяг фінансування зменшився в 3,3 разу. Крім того, на 25—30% зросла вартість основних дорожньо-будівельних матеріалів. Відповідно обсяги робіт зменшилися: з уведення в експлуатацію нових доріг — у 6,5 разу, з капітального ремонту доріг — в 11 разів. Дорожники спроможні здійснювати роботи тільки з першочергових та надзвичайних заходів. Асфальтобетонні заводи не працюють. Дорожня техніка десятиліттями не оновлюється.
Ми звертаємося до вас, шановні депутати, з проханням врегулювати законодавчо-правову базу з питань фінансування дорожнього господарства.
С. ЗАПІСОЧНИЙ, голова облорганізації Всеукраїнської профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства.
Чернівці.