Хокей. Ми вже подавали оперативну інформацію про чудовий виступ національної збірної України в Угорщині на етапі «Єврохокей-челендж». Справді, це був тріумф. Наші хокеїсти обіграли збірні Угорщини, Великої Британії та Словенії із загальним рахунком — 14:0! І посіли перше місце.
Враженнями від турніру з нашим кореспондентом поділився тренер збірної України і київського «Сокола» Олександр СЕУКАНД:
— Після досить невдалого виступу на першому етапі в Ризі ми вже не мали права погано грати в Угорщині. До того ж рівень хокею в нашій країні помітно вищий, ніж в Угорщині, Словенії та Великій Британії. Всі гравці нашої команди на цей час набули доброї ігрової форми. І, зрештою, сповна реалізували високий бойовий потенціал.
— Наша збірна на відповідальних змаганнях часто-густо порушує правила і в кожній зустрічі має чимало штрафів. Як було цього разу?
— Дитячих порушень, через які (ви правильно зауважили) ми дуже потерпали і багато втрачали, на угорському льоду не дозволяли собі. Всі старалися грати гостро, але коректно.
— У доробку першої ланки нападу (Сальников —Христич — Проценко) — десять шайб. Либонь, її гра задовольнила головного тренера Анатолія Богданова і вас?
— Цим майстрам, справді, не було рівних на ковзанках Дунауйвароша та Секешфехервара. Особливо скажу про Дмитра Христича — зірку світового хокею. Сама лише його присутність вселяє в інших гравців якийсь особливий бойовий дух. Приємно, що Роман Сальников виявив риси лідера. Не пас задніх і Проценко.
— Наступний етап «Єврохокей-челенджа», як відомо, відбудеться на льоду Палацу спорту у столиці України. Чи зазнає якихось змін склад нашого колективу?
— Ми дуже раділи, коли дізналися про те, що організовано такі змагання. Головна їх принада полягає в тому, що ми маємо змогу дати пограти на високому рівні молоді. Якнайретельніше перевірити її можливості. Але в Києві ми неодмінно посилимо склад. Гадаю, що наші лави поповнять Матвійчук, Савенко, Шахрайчук, Литвиненко, воротар Симчук та інші лідери. Вдома перед нами стоятиме лише одне завдання — на очах своїх уболівальників знову виграти перше місце.
Тепер за підсумками двох етапів показники учасників такі: Білорусь — 10 очок, Латвія — 9, Норвегія, Данія — по 8, Україна — 7, Польща, Словенія — по 6, Австрія, Франція — по 4, Угорщина, Велика Британія — по 3, Італія, Нідерланди — по 2, Хорватія — 0.
Отже, у грудневому турнірі в Києві змагатимуться збірні України, Білорусі, Угорщини та Великої Британії.
А тим часом київський «Сокіл» уже пакує валізи в дорогу. 22—24 листопада відбудеться третій раунд Континентального кубка. Група L збереться у Братиславі. Окрім киян і місцевого «Слована», там змагатимуться ще й австрійський «Філлах» та угорський «Дунаффер».
В. Б.