Незабаром більше сорока засуджених, які відбувають термін ув’язнення у Кіровоградській виправній колонії № 6 і не мають середньої освіти, сядуть за парти, щоб надолужити прогалини в знаннях. Заради цього у виправному закладі відкрито вечірню загальноосвітню школу.
З ініціативою про створення такої школи виступило керівництво колонії, яке звернулося з відповідною заявою до управління освіти міськвиконкому. Ідея знайшла підтримку в депутатів-освітян. Вони взялися забезпечити новий навчальний заклад педагогічними кадрами, надати методичну допомогу.
— Я вважаю, що такий заклад украй потрібний, — каже депутат міськради директор кіровоградського колегіуму Маргарита Борисова, — адже люди сідають за грати не на все життя... А повноцінна середня освіта дасть їм змогу після відбуття покарання швидше адаптуватися до нормального життя, збільшить шанси на працевлаштування.
Маргарита Борисова припускає, що рівень знань, які надаватимуть засудженим, буде навіть ліпший, ніж у звичайних загальних школах. З огляду на вищу зарплату (доплата за шкідливі умови праці) там згодилися працювати кращі педагоги міста. До того ж засуджені з більшою відповідальністю ставляться до навчання, як ніхто інший розуміючи перспективи, що відкриває перед ними документ про середню освіту.
Фінансуватиметься школа за рахунок коштів бюджету, виділених Державним департаментом України з питань покарань для утримання виправної колонії. З адміністрацією вирішено питання про шкільні класи, забезпечення учнів зошитами, канцелярським приладдям, оплату праці.