Як повідомили з Комітету ФФУ зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ, днями нашу країну з офіційним візитом відвідав старший менеджер програми підтримки УЄФА ЄЄАБ Бруно Волфісберг. Цей візит може стати певною мірою історичним. Адже на прохання керівництва ФФУ разом з паном Волфісбергом до Києва прибули ще троє керівників німецького ЗАТ «Трамонді» — відомого виробника спортивної продукції. Гості мають визначити можливість створення на базі Білоцерківського ВАТ «Росава» виробничої лінії з виготовлення гумово-пластикових футбольних м’ячів.
Фахівці відомої фірми впродовж триденного візиту знайомилися з технологічним процесом виготовлення гуми на заводі, який належить до провідних вітчизняних шиновиробників, і висловили впевненість, що за чотири-шість тижнів, коли планується повторна поїздка до України, зможуть надати всі необхідні документи для матеріального та технічного забезпечення лінії.
Із запровадженням у загальноосвітніх школах країни уроку футболу постала нагальна потреба у футбольних м’ячах. Окрім інших зобов’язань, Федерація футболу України взяла на себе відповідальність за забезпечення шкіл м’ячами. За півтора року загальноосвітні навчальні заклади, що висловили бажання ввести третій урок фізкультури з футбольною спеціалізацією, отримали 250 тисяч м’ячів, а до кінця нинішнього року ця цифра зросте до 300 тисяч.
Однак кількість шкіл, що запроваджують урок футболу, невпинно збільшується, так само як і потреба в м’ячах. Слід зазначити, що наразі у жодній з країн Східної і Центральної Європи виробництво такої продукції не налагоджено. Національна федерація, стурбована таким станом речей, бачить розв’язання цієї проблеми у створенні в Україні технологічної лінії з виготовлення гумово-пластикових м’ячів, які, до речі, затверджені УЄФА як найбільш прийнятні для занять футболом школярів віком до 10—11 років.
За словами першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, цей великомасштабний проект має на меті забезпечення м’ячами не лише українських шкіл, а й навчальних закладів країн СНД. Після спільної підготовки з фахівцями заводу «Росава» низки питань зі специфіки та особливостей технологічного процесу представники німецької фірми вже за кілька тижнів повернуться до України з докладнішими пропозиціями.
Ініціативу ФФУ підтримав і міський голова Білої Церкви Геннадій Шуліпа, який, до речі, очолює місцеву федерацію футболу. Він наголосив на важливості цього проекту і пообіцяв всебічну підтримку цієї необхідної справи. Представники «Трамонді» ознайомилися також з культурною та історичною спадщиною міста, відвідали Будинок органної та камерної музики, всесвітньо відомий ландшафтний парк «Олександрія». Зокрема, директор відділу менеджменту фірми «Трамонді» Вернер Муха зазначив, що задоволений результатами зустрічі і не бачить причин, які могли б стати на заваді реалізації цього великомасштабного проекту.
Аргентина аплодувала одеситові
Пауерліфтінг. У місті Віла Марія Кордоба (Аргентина) відбувся чемпіонат світу серед ветеранів. Майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи, переможець багатьох міжнародних турнірів Володимир Ухач з Одеси виборов золоту нагороду у ваговій категорії до 100 кг (вікова група понад 40 років).
У присіданні зі штангою українець здолав вагу 330 кг, у жимі лежачи — 225 і в становій тязі —302,5. Ніхто з учасників (зібралися спортсмени з усіх континентів) не зміг навіть наблизитися до результату одесита.
Георгій ВОРОТНЮК.
Одеса.
***
Легендарний український футболіст, народний депутат України Олег Блохін разом із послом Російської Федерації в Україні Віктором Черномирдіним днями відвідали деякі столичні школи, зокрема, гімназію №178.