У вашої дитини проблеми з навчанням, а ви хочете, щоб вона стала відмінником? У Чернігові з цим проблем нема! Батьки школярів Чернігівської загальноосвітньої школи №1 у цьому переконалися. Деякі учні не тільки отримали табелі з найвищими оцінками, а й пільгові путівки за «відмінне навчання» до Міжнародного дитячого центру «Артек»!
У вашого нащадка «зоряна хвороба»? У Чернігові знову ж таки все вирішується дуже просто. Школярки отримали дипломи Чернігівського обласного управління з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України за здобуті друге та третє місця у першості області з шашок і шахів у листопаді-грудні 2001 року. А тим часом такі змагання навіть не проводились!
Відповідно за всі ці успіхи вони теж були належно відзначені — отримали влітку як «обдаровані діти» путівки на оздоровлення за 20—30-відсотковою вартістю до «Артеку»!
А путівки, як з’ясувалося під час перевірки, проведеної Чернігівською обласною прокуратурою, були «без проблем» видані в обласному управлінні з питань молоді і туризму, де люблять допомагати з влаштуванням відпочинку «обдарованих нащадків».
Щодо посадових осіб управління з питань молоді і туризму облдержадміністрації за фактом зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб порушено кримінальну справу. До речі, у червні 2000 року місцевий суд уже розглядав справу провідного спеціаліста В. Голуб за вчинення аналогічних порушень. Згідно із Законом України «Про боротьбу з корупцією» на чиновника накладено штраф у сумі 280 гривень, але через деякий час тут знову повернулися до попередньої практики.
Чернігів.