До 12 листопада в парламенті України буде сформовано спеціальну комісію, яка працюватиме над узагальненими пропозиціями фракцій і груп із внесення змін до Конституції. Про це повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин після зустрічі з представниками всіх парламентських фракцій і груп.
За його словами, на зустрічі досягнуто домовленості про те, що кожна депутатська фракція і група обговорить цей законопроект і визначить свого представника, який увійде до складу спецкомісії. Після цього буде визначено концептуальні підходи до проведення політичної реформи. 
Володимир Литвин підкреслив, що робота спецкомісії узгоджуватиметься з роботою комісії з проведення конституційної реформи, створеної при Президентові України. Під час обговорення питання про проведення політичної реформи не йдеться про обмеження повноважень глави держави, сказав Голова ВР, а про те, щоб «забезпечити ефективну роботу, взаємну відповідальність парламенту за уряд, уряду — за парламент».
В. Литвин зазначив, що в запропонованому законопроекті є норма про те, що Президент може розпускати Верховну Раду в разі, якщо парламентові не вдасться впродовж 60 днів сформувати уряд.
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз оптимістично оцінює результати зустрічі. О. Мороз зазначив: вона «свідчить про те, що всі керівники фракцій розуміють необхідність політичної реформи», проте є різні бачення технології її проведення.
Водночас, за словами лідера СПУ, представники більшості висловлюють сумнів з приводу комплексності змін до Конституції, що «може означати затягування цього процесу нескінченно».
А член фракції «Блок Юлії Тимошенко» Олександр Турчинов заявив, що між фракціями немає домовленостей, є різні позиції з питання проведення конституційної реформи.
О. Турчинов зазначив, що у «пропрезидентських фракцій є бажання заговорити це питання». Водночас, повідомляє «Інтерфакс-Україна», фракція БЮТ готова підтримати окремі позиції обговорюваного законопроекту про внесення змін і доповнень до Конституції.