Віктор Гаман відзначає своє 65-річчя. Усе пізнане письменником за ці роки — в його книгах, таких як збірник документальних повістей, оповідей, нарисів та есе «Богодухів, або Люди з божою іскрою», політична тетралогія «Обкомівські коридори», «Коридори ЦК», «Парламентські коридори», «Урядові коридори», а також свіжий рукопис «Розмови з академіками» (інтерв’ю з відомими українськими вченими).
Віктор Гаман уже понад чверть віку в Національній спілці письменників України. Різнобічно обдарований і активний прозаїк, він найкраще проявив себе як документаліст з публіцистичною хваткою і майстерністю художнього узагальнення та образності.
Читацьку прихильність здобули, окрім згаданих, трилогія «Дар неба (Заповідні верховіття)», «Катрановий мед», «Хризантема», трилогія «Красний кут», «Валківські верби», роман «Заморозки весни не зупинять»; збірки повістей, оповідань та есе. Успіхові художньої творчості Віктора Гамана сприяє його філософський склад мислення (він — кандидат філософських наук). Та що таке творчість? От він створив у родинній садибі (село Ков’яги на Харківщині) музей Матері — кажуть, аналогів нема в Україні, Європі й у світі! За цей музей він отримав премію імені Чубинського Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.