У  Мельбурні (Австралія) відбулися V Всесвітні ігри ветеранів спорту. Участь взяли 25(!) тисяч атлетів з 97 країн світу. Вони змагалися у 26 видах у вікових групах від 30 до 90 років.
Виступали там і представники нашої країни. Як розповів президент Всеукраїнського союзу ветеранів спорту, відомий у минулому волейболіст Володимир Іванов (переможець ХІХ Олімпійських ігор у Мехіко-68), українці зібрали пристойний урожай нагород: шість золотих, вісім срібних та дев’ять бронзових медалей.
Ось хто здобував ці відзнаки:
Валентина Крепкіна (Київ) була перша у стрибках у довжину та потрійному, а ще виграла «срібло» в естафеті 4x100 м. Володимир Токарєв (Суми) переміг на дистанції ходьби на 5 км і був другий на дистанції 20 км, Сергій Гаврась (Ромни) став чемпіоном у метанні списа. Бронзові нагороди дісталися Вікторові Соловйову з Харкова (біг на 1 500 м) та Олександрові Третякові (Київ) — біг на 800 м.
У важкій атлетиці порадував знаменитий Петро Базюченко (неодноразовий чемпіон світу та Європи серед ветеранів), котрий виступав у віковій групі 72 роки. У Мельбурні він був сильніший і в ривку, і в поштовху, здобувши «золото». Чемпіоном став також Владислав Лисенко з Кременчука. Другими були молоді «ветерани»: 35-річні Олена Ткачук із Луцька та Юрій Карпинський з Бердянська.
Чималий здобуток волейболістів. У класичному варіанті кияни Володимир Іванов, Валерій Шарубін та Серафим Синицький, виступаючи за команду (60+), об’єднавшися з трьома росіянами, стали срібними призерами. Така сама відзнака дісталася представникові біч-волейболу Сергієві Телимі з Києва.
Колекцію бронзових медалей назбирали у змаганнях з класичного волейболу (55+) представники дніпропетровського клубу «Славутич» — Геннадій Грозицький, Григорій Гуменюк, Юрій Демічев, Олександр Карноухов, Борис Кревсун, Василь Трофименко та Павло Купріян.
Володимир Тимофійович Іванов відзначив високу організацію змагань. А ще теплий прийом наших атлетів представниками української діаспори в Австралії.
В. Б.