Хокей

У Києві відбулося засідання президії ФХУ. Одним із головних питань зібрання було обрання першого віце-президента. Отже, правою рукою президента національної федерації Олександра Омельченка став начальник Головного управління з фізичної культури і спорту Київської міськдержадміністрації Володимир Ромашко. А багаторічний у минулому капітан київського «Сокола» і національної збірної України Анатолій Найда працюватиме віце-президентом Федерації хокею України.
Футбол
Набили повного «кошика»
Тбілісі. Упевненою перемогою над командою Фарерів (6:0) розпочала виступи у кваліфікаційному турнірі чемпіонату Європи-2003 (U-19) юніорська збірна України. М’ячі забивали: Горбков, 5, 81, Кривошеєнко, 17, з пенальті, 23, Алієв, 45, Воробей, 79.
Сьогодні підопічні Анатолія Крощенка зустрінуться зі збірною Грузії, яка першого дня змагань поступилася футболістам Бельгії — 0:1.
Приз у київського «Динамо»
Донецьк. Команди (гравці 1987 року народження) з Болгарії, Польщі, Росії, Білорусі та України взяли участь у турнірі пам’яті президента ФК «Шахтар» Олександра Брагіна. У головному матчі зустрілися футболісти київського «Динамо» (тренер Віктор Кащей) і московського «Академіка». 3:1 — перемогли кияни!
У поєдинку за третє місце збірна Росії виграла у донецького «Шахтаря» — 2:1.
Бути чи не бути?..
Ліга чемпіонів. Перший груповий турнір. 4-й тур.
Група А. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — ПСВ (Нідерланди). 1:1. Коллер, 10 — Брюггінк, 47.
«Арсенал» (Англія) — «Осер» (Франція). 1:2. Кану, 53 — Капо-Обу, 8, Фадіга, 28.
«Арсенал» — 9 очок, «Боруссія» — 7, «Осер» — 4, ПСВ — 2.
Група В. «Спартак» (Росія, Москва) — «Ліверпуль» (Англія). 1:3. Данишевський, 23 — Оуен, 29, 70, 90.
«Базель» (Швейцарія) — «Валенсія» (Іспанія). 2:2. Ергич, 32, 90 — Бараха, 36, Курро Торрес, 72.
«Валенсія» — 10, «Ліверпуль» — 7, «Базель» — 5, «Спартак» — 0.
Група С. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — АЄК (Греція). 2:2. Макманаман, 24, 43 — Кацураніс, 74, Вальтер, 86.
«Рома» (Італія) — «Генк» (Бельгія). 0:0.
«Реал» — 8, «Рома» — 5, АЄК — 4, «Генк» — 2.
Група D. «Ліон» (Франція) — «Інтер» (Італія). 3:3. Андерсон, 21, 75, Карр’єр, 44 — Касапа, 31, у власні ворота, Креспо, 56, 66.
«Аякс» (Нідерланди) — «Русенборг» (Норвегія). 1:1. Ібрагимович, 41 — Енерлі, 85, з пенальті.
«Ліон» — 7, «Інтер», «Аякс» — по 5, «Русенборг» —3.
До головної несподіванки можна віднести домашню поразку лондонського «Арсеналу». А ще незвичні, чи не правда, нічиї дортмундців, мадридського «Реала» та італійської «Роми». Адже ці елітні клуби, як правило, вдома очок, та ще й у таких турнірах, не дарують.
Хоча тепер, якщо налаштуватися на філософську хвилю, настав саме той момент істини, поставлений на «порядок денний» ще Шекспіром: бути чи не бути? Інакше кажучи — або пан, або пропав.
Отож переважна більшість учасників приводять у дію усі наявні резерви, щоб поборотися за перші два місця у підсумку, котрі дають право на виступи у другому груповому турнірі. Тому й спостерігається така гострота і непоступливість. І це закономірно. Візьмемо хоча б матч у Ліоні. Гадаю, що футбол, продемонстрований місцевою командою та італійським «Інтером», приніс величезну насолоду навіть найпривередливішим футбольним гурманам. 
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.