На території Коростенського філіалу ВАТ «Житомирвтормет» вибухнув снаряд. Вибуховою хвилею вибило скло в кабіні крана, п’ятдесятилітня кранівниця з пораненнями потрапила до лікарні. Її прооперовано.

— До електромагнітної шайби крана приліпилося кілограмів сто брухту, а коли я виключила магніт, щоб кинути його на купу, де було вже тонн 60, пролунав вибух, — розповіла вона. — Подумала спершу, що то мене струмом ударило...

Серед нерозвантаженого брухту фахівці вибухотехнічної служби виявили ще 14 бойових снарядів. Заробити на «спадщині» розформованої військової частини сподівався житель Васьковичів Коростенського району. Це звичайний «бізнес» для жителів сіл, що прилягають до Ігнатпільського навчального полігону. Він давно вже не діє, проте «пошуки скарбів» тривають. От і постає запитання, що це за супротивник такий страшний — реформа армії, від якого наше доблесне військо так відступало, що й не прибрало після себе?

Адже нещодавно, у вересні, схоже вже трапилося в Бердичеві. Там на приймальний пункт металобрухту потрапив ствол гаубиці. Коли його почали різати, під дією високої температури зі ствола вилетів снаряд. То щаслива випадковість, що не вибухнув, а пролетів метрів 800, прошив фронтони двох будинків і впав у дворі. Обійшлося одним потерпілим: до лікарні потрапив робітник, який різав ствол.

Тож іще одне запитання: хто нарешті змусить фірми, які працюють із металобрухтом, дотримуватися елементарних правил?

Житомирська область.