Корюківський фермер Григорій Боровик домігся найвищого на Придесенні приплоду поросят — по 24 від кожної свиноматки.

... Дев’ять років тому голову колгоспу Боровика послали на стажування в Німеччину. Кілька місяців, проведених у Баварії, вплинули на подальший вибір: вирішив стати фермером. Проте це бажання не відразу схвалили в районі. Лише у 1997 році мрія збулася.

На дворищі фермерського господарства «Людмила» тепер гарний сучасний будинок, а за його парканом —добротний свинарник. І жодного тракторця, жодної машини. Дивуюся: невже голова колгоспу, йдучи у фермери, не запасся технікою?

— Так, — каже Григорій Іванович. — Не хотілося нову справу починати з осуду людей, з якими працював.

Із земель запасу йому дісталося 46,3 гектара. А от щоб заробити кошти на придбання техніки, фермер і створив свиноплемгосподарство. Закупив високопродуктивне поголів’я — 18 свиноматок і двох кнурів. І якщо в області в середньому отримують на рік по дев’ять поросят від свиноматки, то фермер від однієї своєї рекордсменки одержав аж 33.

Утримує молодняк до місячного віку. За цей час поросята набирають 9—11 кілограмів. Зі збутом —жодних проблем. Усіх «п’ятачків» з рук забирають у селі та районі. Навіть із сусідніх областей приїжджають.

Чернігівська область.