З перших чисел вересня в Україні розпочалася Всеукраїнська акція «Милосердя». До цієї акції долучилися майже всі підприємства, громадські організації, організації соціального захисту населення, товариства та об’єднання.
У нашому районі ще в 1999 році створено та зареєстровано Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів, у районі проживають 2673 інвалідів різних груп та категорій, зокрема 199 інвалідів Великої Вітчизняної війни.
При центрі працюють кравецький цех, майстерня з ремонту взуття, днями в районі під егідою Партії регіонів відкрито пільгову аптеку за безпосередньої участі та допомоги підприємця Андрія Лучки. Аптека на пільговій основі обслуговує інвалідів, пенсіонерів, людей похилого віку, учасників Великої Вітчизняної війни. За вартістю ліків вона найдешевша в області.
Висловлюю щиру подяку директорові Всеукраїнського благодійного фонду «Професіонал» Геннадію Самофалову, нині депутатові Верховної Ради. Це дуже справедливо, бо саме такі щиросерді люди, як Геннадій Григорович, повинні бути депутатами законотворчого органу, вони від природи покликані творити добро. За його безпосередньої допомоги та участі двічі було надано грошову допомогу інвалідам Збаражчини, погашено заборгованість з оплати за користування телефоном та авансом перераховано кошти за телефон Збаразькому «Телекому». Він допоміг безплатно отримати автомобіль «Таврія» інваліду 2-ї групи Василю Григоровичу Зайцю, а також відремонтувати приміщення кравецького цеху.
Акція «Милосердя» стартувала активно. Включився в цю акцію і Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів. За безпосередньої допомоги обласної адміністрації, зокрема, керівника регіональної комісії облдержадміністрації Костіва Михайла Йосиповича, та за сприяння спонсорів дітям, інвалідам району було виділено 1 тонну харчових продуктів.
Звичайно, попереду ще багато роботи з акції «Милосердя», адже вона закінчується в Міжнародний день інвалідів — 3 грудня, а це три місяці активної і наполегливої роботи.
Іван ЗАНЬКО, директор Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів, член Партії регіонів, інвалід 2-ї групи Великої Вітчизняної війни.
Збараж
Тернопільської області.