Національна команда України 12 жовтня в Києві і 16 жовтня в Белфасті зіграє матчі групового турніру європейського чемпіонату. До них готуються такі гравці: воротарі — Рева «Динамо»), Медін («Дніпро») та Шутков («Шахтар»); оборонці — Лужний («Арсенал», Англія), Скрипник («Вердер», Німеччина), Старостяк («Шахтар»), Дмитрулін, Несмачний, Радченко (усі — «Динамо»), Мороз, Матюхин (обидва — «Дніпро»); півоборонці — Тимощук, Зубов (обидва — «Шахтар»), Гусін («Динамо»), Коновалов («Арсенал»), Кормильцев («Торпедо», Росія), Калиниченко («Спартак», Росія), Серебренников («Брюгге», Бельгія); нападники — Ребров («Тоттенгем», Англія), Мелащенко («Динамо»), Венглинський («Дніпро»), Шевченко («Мілан», Італія), Воронін («Майнц», Німеччина), Воробей («Шахтар»).

Зрозуміло, що багатьох цікавить, у якому стані сьогодні перебувають Шевченко і Ребров. З проханням прояснити ситуацію ми звернулися до тренера збірної України Леоніда Буряка.
— Андрій, з яким постійно підтримую зв’язок, уже розпочав швидкісну роботу, — розповів Леонід Йосипович. — Зокрема, виконує прискорення 20 разів по 100 і в середньому його результат — 17—18 секунд. До роботи з м’ячем Шевченко ще не став. Хоча його проопероване коліно, за словами медиків, у нормальному стані. Отож розцінюю шанси нападника зіграти в наступних матчах як п’ятдесят на п’ятдесят.
Стосовно Реброва, то ми не можемо собі дозволити ігнорувати майстра такого класу. Так, він поки що не має місця в основному складі свого клубу. Але в такій ситуації може опинитися будь-хто. Втім, Сергій постійно виступає за другу команду і має достатньо ігрової практики. А виклик до збірної окрім усього — ще й моральна підтримка футболіста, який тимчасово опинився у складній ситуації.
Наставник української збірної відзначив загальне піднесення футболу в Греції, назвав збірну цієї країни збалансованим колективом, укомплектованим досвідченими виконавцями, котрий очолює досвідчений німецький тренер Отто Рехагель.
— Однак, продивившись кілька поєдинків з участю грецької збірної, — резюмував пан Буряк, —переконався, що ця команда не без недоліків. З цього й постараємося скористатися...