У матеріалі «Відхилили протест прокурора. Він подав до суду» ( «Голос України», №160 за 4 вересня 2002 року) йшлося про те, що прокурор Рівненської області, державний радник юстиції ІІІ класу Микола Голомша опротестував рішення Рівненської обласної ради за №143 від 24 березня 2000 року «Про запровадження предмету «Християнська етика» в загальноосвітніх школах Рівненщини». Прокурор аргументував це необхідністю привести його у відповідність до законів України. Але депутати облради вже нового скликання на черговій сесії своїм голосуванням відхилили протест прокурора. Микола Голомша звернувся до суду.

Місцевий суд міста Рівне на своєму засіданні 23 вересня ц. р. підтримав прокурора — визнав його вимоги законними і скасував рішення облради №25 від 23 липня 2002 року «Про протест прокурора Рівненської області на рішення обласної ради від 24.03.2000 р. №143 «Про запровадження предмету «Християнська етика» в загальноосвітніх школах Рівненщини». Суд зобов’язав сесію Рівненської обласної ради пункт 1 попереднього рішення щодо запровадження предмету «Християнська етика» викласти в такій редакції: «Рекомендувати запровадити викладання предмету «Християнська етика» в загальноосвітніх школах Рівненщини в межах варіативної складової змісту загальної середньої школи».

Відтак рішення сесії в такій редакції матиме рекомендаційний характер, а уроки християнської етики розглядатимуть як факультативи, які учні відвідуватимуть за бажанням, а не як обов’язковий предмет, як було досі.

Рівне.