На Рівненщині з ініціативи голови облдержадміністрації Миколи Сороки розпочалася чергова обласна толока — цього разу на спорудженні котеджного містечка для самотніх немічних літніх людей у селищі Клевань Рівненського району.
— Воно буде прив’язане до нашого госпіталю, —розповідає начальник Клеванського обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни Григорій Слива. — Тобто мешканцям цього містечка медичну допомогу надаватимуть медпрацівники нашого госпіталю. Харчуватимуться вони в їдальні, куди поставлятимуть страви з нашого харчоблоку. А тому нині швидкими темпами проводиться його капітальний ремонт. Віднедавна помітне пожвавлення і на самій території госпіталю, півтора гектара якої віддали під котеджне містечко та ще стільки ж виділила під нього Клеванська селищна рада.
— Дуже часто і в нашому госпіталі, який під особистою опікою голови облдержадміністрації, і на будівельному майданчику буває Микола Сорока, — розповідає Григорій Слива. — Стежить за тим, як просуваються тут роботи, оперативно допомагає вирішувати проблеми. Від нього дізнався, що кожний район області побудує по одному-два котеджі, а місто Рівне — до десятка. Є намір звести тут ще й невеличку капличку, пральню, перукарню.
А загалом з будівництвом такого котеджного містечка в багатьох літніх людей зажевріла надія на забезпечену старість. Та головне, що вони не відчуватимуть себе забутими й самотніми, бо не лише житимуть у комфортних умовах, а й матимуть змогу спілкуватися між собою. Очікується, що в містечко переселяться 150 літніх людей з різних районів Рівненщини, серед них — і подружні пари. Кожен матиме окрему квартиру, чим гарантується право на індивідуальність, тож обставлятиме помешкання на свій смак. Тобто проживання в цьому містечку вигідно відрізняється в моральному плані від перебування в будинках для престарілих