Йодований білок

ЗАТ «Тернопільський молокозавод» почало виготовляти молоко, збагачене йодованим білком. Тепер в асортименті підприємства є йодовані кефір, сметана, сир та різноманітні йогурти. Для тернополян така продукція особливо корисна, оскільки в місцевій воді йоду не вистачає і в області поширені ендокринні захворювання. А ще заводчани не застосовують стабілізатори, барвники та ароматизатори. У регіональному конкурсі «Кращі товари Тернопільщини» продукцію ЗАТ «Тернопільський молокозавод» визнано кращою серед молокопереробних підприємств області.
П’яному життя — гріш ціна
П’янство стало основною причиною травм серед працівників сільського господарства. З початку року постраждало більш як 30 осіб, 7 випадків — смертельних. П’яному, як відомо, і море по коліна, от і кладуть буйні голівоньки на робочому місці механізатори, їздові, сторожі. А ще виною — зношена техніка, байдужість керівників новоутворених сільгоспформувань до питань охорони праці. Відповідні служби в багатьох господарствах з метою економії коштів ліквідовано. А всього в області на робочому місці загинуло 12 осіб. Зберігається тенденція до збільшення кількості нещасних випадків.
Англійська конкуренцією
Другокласники шкіл Тернополя почали вивчати іноземну мову. Охочих оволодіти англійською — понад 60 відсотків. Далі за популярністю розташувалися німецька, російська та іспанська мови. Цікаво, що вибір батьків, а саме вони обирають іноземну для своїх дітей, не пов’язаний з реаліями нинішнього заробітчанського життя Тернополя. І хоча найбільше їх виїздить до Польщі, Італії та Росії, вивчати польську чи італійську охочих мало. Мабуть, своїм дітям батьки готують кращу долю.