Директору «Рівнеоблводоканалу» Володимиру Нецькому доведеться проводити службове розслідування, або звернутися по допомогу до міліції чи податківців. У Рівному окремі підприємливі ділки почали встановлювати лічильники води у квартирах, відрекомендовуючись працівниками водоканалу. І брали за це набагато вищу плату, ніж передбачено чинними тарифами.
Можливо, такий підприємливий плагіат і надалі процвітав би, якби Людмила С., яка мешкає в одному з будинків по вулиці Дундича у Рівному, не звернулася б до працівників водоканалу з проханням опломбувати встановлений у її квартирі лічильник. З’ясувалося, що лічильник та його встановлення коштували жінці та іншим мешканцям будинку по 175 гривень, тобто удвічі дорожче, ніж у тому разі, якби цю послугу надав водоканал.
Щоправда, ділки підстраховувалися: не маючи ліцензії та допуску на виконання подібних робіт, вони вносили в касу водоканалу від імені своїх клієнтів по 20 гривень — як плату за послугу. У такий спосіб псевдоводоканалівці, враховуючи вартість лічильника та виконаних послуг, поклали собі в кишені майже по 70 гривень чистого «навару» від кожної квартири, уникаючи, звичайно, сплати податків.
Що змусило Людмилу С. та її сусідів з будинку по вулиці Дундича (та хіба тільки їх?) звертатися до таких заробітчан? Мабуть, необізнаність, що таку послугу водоканал надає оперативно, впродовж тижня наполовину дешевше.
Рівне.