Івано-Франківськ

У  Долині відкрито величний пам’ятник «Борцям за Українську державу». Відтепер людей цього патріотичного краю оберігатиме святий архангел Михаїл, що постав у бронзі. Символічно, що пам’ятник верховному воєводі небесних сил і ревному заступникові людей на землі споруджено на місці, де колись стояв на п’єдесталі бойовий танк. На майдані Січових стрільців високо в небо він піднісся завдяки меценатові зі США Омелянові Антоновичу, який народився в Долині.
Доктор Омелян Антонович разом із дружиною Тетяною, професором медицини, яка, на жаль, вже покинула нас, роками заощаджували тяжко зароблені гроші, щоб прислужитися добрими справами Україні. Пам’ятник архістратигу Михаїлу, а також Музей «Бойківщина», урочисті входини до якого відбудуться під час міжнародного свята бойків наступного року, — це його щедрі подарунки рідному містові. А сприяв цьому голова районної організації Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Степан Янковський. До речі, наш земляк з Америки допомагає і Львову. Зокрема, за його кошти поновлено окремі зали наукової бібліотеки імені Василя Стефаника.
Численні гості з Києва, Львова, Івано-Франківська, а також із США щиро вітали долинян з подією всеукраїнського значення.
— Перший пам’ятник у нашій країні борцям за Українську державу, яким пишалося б не одне європейське місто, — таку оцінку мистецькому витвору скульпторів Василя Ярича, Ярослава Юзьківа, Володимира Сколоздри та архітектора Романа Козія дав академік, Герой України Іван Дзюба.
Міський голова Василь Романюк вручив грамоту меценатові і подвижникові Омеляну Антоновичу, а також нагородив нею посмертно Тетяну Антонович. Вони стали почесними громадянами міста нафтовиків.