Розкопали мур XVІ століття
У скверику навпроти облдержадміністрації й обласної ради археологи розкопали оборонний мур завширшки 2,6—2,8 метра, що датується ХVІ століттям. На місці розкопок планували встановити пам'ятник В'ячеславові Чорноволу. Подальша доля розкопок залежить від того, яке місце буде відведено для пам`ятника.
Замки Золотої підкови
У львівському Будинку вчених відбулася презентація 30-хвилинного фільму Незалежного телевізійного агентства (НТА) "Замки Золотої підкови". Першими фільм побачили представники органів влади, банкіри, підприємці, які стали меценатами проекту. Старовинні королівські замки Львівщини (Олеський, Золочівський, Підгорецький) — краса і гордість краю, зазнали руйнацій часу, погромів і вандалізму. Над їх відродженням під керівництвом директора Львівської галереї мистецтв працюють ентузіасти.
Продюсер Едуард Занюк вважає, що новостворений фільм покликаний переконати громадськість, що скарби поряд. А вручені символічні призи — золоті підкови — спонукатимуть меценатів до наступних кроків.
Два в одному
На Львівському іподромі водночас відбулося два свята: обласна сільськогосподарська виставка-ярмарок "Агро-2002 " і кінноспортивне свято.
У бій пішли лише... комахи
Незвичну атаку ворога довелося відбивати жителям Жидачівського району. Впродовж кількох днів вони не могли дістатися до райцентру через підвісний міст, бо його захопили... шершні. Дітлахи підпалили дерево із кублом комах, а ті відігралися — накинулися на людей. Дехто, рятуючись, стрибав у воду. Майже два десятки уражених звернулися по допомогу до лікарів.
Познайомилися — і під вінець
У Львові при храмі святих Ольги і Володимира почав діяти клуб знайомств для тих, хто хоче одружитися. Щонеділі о четвертій сюди приходять знайомитися молоді, й не дуже, люди.
Лихо не вибирає
До Перемишлянської районної лікарні на Львівщині госпіталізовано 25 монахів і двоє робітників монастиря, що розташований в селі Унів. Попередній діагноз — харчова токсикоінфекція нез’ясованого походження. Стан постраждалих задовільний. На місці події працюють фахівці управління охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної СЕС, повідомляє Укрінформ.
А джерело добра бездонне
Під час військових навчань "Козацький експрес" восьмеро королівських рейнджерів працювали в реабілітаційному центрі "Джерело", де перебувають діти, хворі на церебральний параліч. Військові забетонували підлоги, облаштували зелений майданчик, подарували необхідне устаткування. А насамкінець перед дітьми виступив британський військовий оркестр "Ватерлоо". На пам'ять про "десант" залишилися висаджені на галявині туї, сосни і квіти із Великої Британії.